Programa Reallotgem

Nova edició dels tallers de l’Aula Gastronòmica, amb receptes i consells de xefs i professionals de prestigi

Aula Gastronòmica de Roses
L'Aula Gastronòmica de Roses

Així mateix, els pescadors de Roses també es faran seus els fogons de l’Aula per realitzar els tallers ‘De l’hort i la barca al plat’, a càrrec de Josep Avellaneda i Ignacio Iaso), i ‘Tallarines amb gamba del Cap de Creus’, que el conduirà Quim Coll

L’Aula Gastronòmica de Roses ja té a punt la nova programació de tallers que ofereix aquesta tardor, entre el 26 de setembre i el 14 de desembre, i que comptarà amb demostracions i formacions de xefs i professionals gastronòmics de renom, que continuaran apostant per la promoció de la cuina de qualitat de proximitat, de temporada i saludable.

Les propietats de plantes, herbes i fermentats i les seves aplicacions culinàries centraran tres dels tallers impartits durant aquest trimestre: un sobre plantes aromàtiques i medicinals a càrrec de Guillem Castañé, productor d’Emporarom; un altre dedicat a les herbes de vinya conduït per Evarist March, botànic del Celler de Can Roca; i un darrer sobre aliments fermentats amb perfum d’herbes, a càrrec de la divulgadora Sònia Domínguez.

Altres propostes de la temporada són el tast de formatges artesanals de proximitat maridat amb vins DO Empordà a càrrec de Toni Gerez, cap de sala i sommelier del restaurant Castell Peralada; el taller sobre entrants i aperitius de cacera que oferirà el xef Marc Descloux (restaurant Draulic); la sessió de cuina tradicional argentina d’Alfredo Medina; i els secrets per elaborar pasta a casa que oferirà la creadora de contingut gastronòmic Fanny Sorrentino.

Com en edicions anteriors, els pescadors de Roses tornen a fer-se seus els fogons de l’Aula i conduiran els tallers ‘De l’hort i la barca al plat’ (Josep Avellaneda i Ignacio Iaso), i ‘Tallarines amb gamba del Cap de Creus’ (Quim Coll). Pel que fa a les propostes dolces, aquesta temporada aniran a càrrec dels mestres pastissers rosincs Albert Lorenzo (La Postreria Roses) i Santi Buscató (Can Cairó).

Tots els tallers tenen un preu de 5€ i requereixen inscripció prèvia, que es podrà realitzar a partir del proper dimarts, 12 de setembre, a través de la pàgina web www.rosesgastronomia.cat.

Podeu consultar la programació completa en el díptic adjunt.