Fira de la Rosa de Roses

El projecte de convertir les Medes en les primeres illes productores d’energia renovable, una innocentada ecològica

El projecte MEDESCAT, acrònim tret de la conjunció de illes MEDES i CATalunya, va ser la innocentada publicada ahir per ViladeRoses en col·laboració amb els científics Josep Lloret i Antonio Turiel

Qui diu que els científics, grans estudiosos, no tenen humor? Doncs el tenen i del bo, perquè dos investigadors científics del CSIC, involucrats en l’estudi dels impactes dels projectes d’eòlica marina al Golf de Roses i la Costa Brava, el rosinc Josep Lloret i el figuerenc Antonio Turiel, van contribuir a fer la notícia-innocentada que vam publicar ahir al ViladeRoses.
Tots dos van assegurar, fins i tot, que el projecte MEDESCAT, acrònim proposat pel propi Lloret, tret de la conjunció Illes MEDES i CATalunya, podia ser una oportunitat per combatre el canvi climàtic.

No existeix el projecte MEDESCAT, si existís tant Lloret i Turiel el rebutjarien per la seva ubicació sobre les illes Medes i perquè tampoc s’acolliria a la normativa vigent.

D’altra banda, la Generalitat tampoc té coneixement d’un nou projecte d’eòlica marina que es vulgui implementar a la Costa Brava i, per tant, el Govern català en cap moment va considerar que sigui un projecte beneficiós per al territori convertir el Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter en una gran illa energètica de les renovables; com tampoc el Ministeri per a la Transició Ecològica va creure mai que el projecte MEDESCAT podria optar als fons Next Generation de la Unió Europea.

L’única veritat que es menciona a la notícia és que les entitats ecologistes, sense conèixer res de la implementació del projecte MEDESCAT, segurament sí que el rebutjarien en ser incompatible amb la conservació de la biodiversitat i del paisatge.

En definitiva, tan sols es va tractar de una notícia-innocentada, de caire ecològic, això sí.