A causa de l’incendi de l’Empordà, es demana el confinament de Llers i Pont de Molins

Prèviament els Bombers ja havien demanat el confinament de les poblacions de la Jonquera, Agullana, Capmany, Biure, Vilarnadal, Sant Climent Sescebes i Masarac

El confinament implica que els veïns s’han de quedar a casa, i a l’interior d’algun edifici, i tancar portes i finestres. Així mateix es demana que la gent no es desplaci a la zona de l’incendi.

Una vuitantena de dotacions terrestres treballen intensament per aturar el front de l’incendi que ha arribat a l’alçada de Pont de Molins. Els mitjans aeris continuen sense poder treballar a la zona de l’incendi a causa del fort vent que bufa. S’ha incorporat també maquinària pesada.
El cos d’Agents Rurals informa que l’incendi ja ha cremat 1.000 hectàrees.
Recordar que a les tasques d’extinció col•laboren efectius dels Bombers francesos i del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente.
Segons informa el Servei Català de Trànsit, a causa de l’incendi estan tallades, en els dos sentit de la marxa l’autopista AP-7, i les carreteres N-II, Gi-500, Gi-501 i Gi-610. A més, hi ha molts problemes per circular de Portbou a França per la N-260.
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha passat aquesta tarda a fase d’emergència el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’incendi forestal que s’ha declarat aquest migdia a la Jonquera. Les poblacions de Palau de Santa Eulàlia, Palau-Saverdera i la Jonquera tenen els seus Plans d’Emergències Municipals activats.
La DGPC també ha iniciat la Prealerta del pla d’actuació del Procicat per a emergències en el transport de viatgers per ferrocarril Ferrocat perquè s’ha tallat, preventivament i per manca de visibilitat, la circulació al túnel de l’AVE al Pertús a causa l’incendi forestal a la Jonquera.
Fins al lloc s’han desplaçat més de 40 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 11 ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, efectius de la Policia Local, dels Agents Rurals, i nombrosos voluntaris de les Agrupacions de Defensa Forestal, entre d’altres.