A Corre Cuita que venen els indis!

El futur regiment del Setè de Cavalleria en el Fort Apache

La colla A Corre Cuita defensarà dels indis als participants del carnaval de Roses des de els seu Fort Apache

El futur regiment del Setè de Cavalleria en el Fort Apache
El futur regiment del Setè de Cavalleria en el Fort Apache

Aladdin i Jasmine van ser els personatges que va representar amb les seves disfresses la colla A Corre Cuita en el seu primer any d’existència “de fet, alguns dels integrants d’aquesta colla anàvem amb un altre que es deia “Bon vent i barca nova”, però es fa desfer i uns quants vam decidir monta aquesta amb el nom de A Corre Cuita”, ens explica la cap de colla, Susana Laserna. Com deiem, d’Aladdin i Jasmine els integrants d’aquesta colla passaran a ser “soldats del setè de cavalleria, els homes, i d’indies les dones”, remarca Susana, i continua “va ser una disfressa que la vam decidir el diumenge del carnaval passat mentre dinàvem al Risech, i com els homes ja fa anys que volien disfressar-se de soldats doncs va ser una decisió ràpida”.

D’aquesta manera la carrossa l’estan decorant com si fos “un Fort Apache amb les seves torretes de vigilància”, diu la cap de colla.

En total seran 124, entre soldats del Setè de Caballeria i indies, els integrants d’A Corre Cuita que desfilaran pel carnaval. Personatges del Vell Oest que han pagat una quota de 155 euros per poder vigilar amb el seu Fort Apache que no vinguin els indis dolents a atacar als participants del carnaval de Roses.

a_corre_cuita1Aquesta colla no va tenir barraca l’any passat ni tampoc tenen interès en disposar d’una en un futur, així que totes les despeses del carnestoltes surten de la quota de 155 euros, “sí, una quota que es divideix en 50 euros de la carrossa, és a dir, menjar, beure, llogar l’equip de música, el generador i tot el que està dins la carrossa, 95 euros en pagar la modista de Figueres que ens fa  la disfressa i 10 euros més que posem cadascú per poder llogar el local on fem la carrossa durant tres mesos”.

Tot i que la mainada paga, més o menys, la meitat de la quantitat de la quota, el pressupost de la colla A Corre Cuita ha oscil·lat, per al carnaval d’aquest any, entre els 15 i els 18.000 euros.

Diuen que pel carnaval sempre hi ha molta gent “fent l’indi”… Enguany no us preocupeu, que hi serà el Setè de Cavalleria per tallar-les les plumes.