Cinema a la Fresca

A Kontra Pelo, la grata sorpresa del concerts de Barraques de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses 2018
A Kontra Pelo, amb el rosinc Matías va sorprendre a propis i estranys amb un directe de qualitat

A Kontra Pelo i Autoput ofereixen una sorprenent nit de rock en el quart dia de concerts de Barraques

Festa Major de Roses 2018
A Kontra Pelo, amb el rosinc Matías va sorprendre a propis i estranys amb un directe de qualitat

A Kontra Pelo va sortir a l’escenari quan encara molta gent hi era sopant en una de les taules de les 12 Barraques del recinte firal de l’antic càmping Bahia. I al principi de l’actuació molta de la gent asseguda no el va fer ni cas, l’escoltaven perquè no hi havia més remei, no es podia baixar la veu.
Però, a mesura que el cantant interpretava versions de Barricada, La Polla Records o Extremoduro, alguns comensals (recordem que estaven sopant a taula) van a començar a preguntar “d’on són aquests”. I quan d’altres responien que de Roses, insistien “De Roses”?… “Sí, el cantant és de Roses, i la resta de per aquí la comarca”.
I sí, el cantant, Matías Nelson Salinas Olea, va nèixer a Xile, però que porta 27 anys vivint a Roses va ser, juntament amb els seus companys músics, la grata sorpresa del que portem de concerts a les Barraques de la Festa Major de Roses, oferint un concert de rock molt ‘canyero’, però a la vegada molt festiu, i que en tot moment va interactuar amb el públic, “és el que ens agrada, tocar versions de grups de hard-rock espanyol que conegui la gent per cantar-les de manera conjunta”, va dir Matias.

I el cantant rosinc i els seus companys, Dani García a la bateria, Jordi García a la guitarra d’acompanyament, Esteban com a guitarra solista, i un altre Dani García al baix ho van aconseguiren el poc temps que hi van ser dalt l’escenari, 1 hora, comparat amb l’hora i mitja que dies anteriors van ser-hi els grups teloners.

Se’n van anar de l’escenari deixant un gran gust de boca als assistents, però no del sopar que s’havien cruspit, sinó de la música i directe que van oferir els 5 músics de A Kontra Pelo.

A Kontra Pelo encara no té temes propis, però tenen en projecte “treballar aquest hivern per composar les nostres pròpies cançons”, va assegurar Matías.
Molta merda!

Festa Major de Roses 2018
Autoput durant la seva actuació a les Barraques de Roses

I del bon sabor de boca de A Kontra Pelo al que va deixar també el grup bagenc d’Autoput, on David Sais, veu del grup, va interpretar  versions de les millors cançons del rock internacional, acompanyat de Jordi Martínez a la guitarra, Isidoro Martínez a la bateria,  Ernest Sallent al baix i Xavi Centelles amb el teclat i els cors.

Tots cinc músics van pujar a l’escenari amb ganes d’agradar al públic rosinc des del primer minut, animant al respectable contínuament i sent correspostos pel públic que hi havia a Barraques.
Autoput no es va oblidar de les seves arrels, Berguedà, interpretant també cançons de rock català.

Va esdevenir, sens dubte, una gran nit de rock, amenitzada per moments amb una fina pluja, que si l’hagués sabut molta gent que hi va faltar no s’hagués quedat a casa.