A la Diada de Sant Pere, la Colla Castellera de Figueres es llueix amb els castells de 7

Colla Castellera de Figueres
El 3 de 7 amb agulla descarregat per la Diada de Sant Pere a Figueres

Els castellers de Figueres arriben en el marc de la Diada de Sant Pere a la xifra de 100 castells de 7 descarregats

Colla Castellera de Figueres
La Colla Castellera de Figueres durant la Diada de Sant Pere

L’actuació castellera a la Diada de Sant Pere de Figueres es va iniciar després de la cercavila a la Rambla, sota un sol radiant i una forta calor, en la que van concórrer 4 colles. A banda de l’amfitriona van ser a plaça els Castellers de Terrassa, els Xerrics d’Olot i els Experxats de l’Estany.

Es va iniciar l’actuació castellera amb la ronda de pilars, on els de la camisa lila van descarregar 3 pilars de 4 sense problemes, per encarar el 4 d e 7a, un dels plats forts del dia. El castell va arribar sense problemes a la carregada, però al descarregar l’agulla, va patir una sotragada, que no es va poder parar a temps provocant la caiguda dels castellers. Tot i això, cal destacar que cap component es va fer mal.

En segona ronda, els Castellers de Figueres no van baixar la guàrdia i van descarregat un 3d7a, tècnicament més difícil que l’anterior. Va ser un castell molt celebrat pels liles, que van remuntar així la diada.

En última ronda de castells, la colla de Figueres va descarregar un 4d7, molt treballat degut a l’estrena de nous membres de tronc. D’aquesta manera, la colla s’assegura continuïtat de castellers a tronc i formació d’aquests, ja en castells de 7 pisos. Com a dada curiosa, aquest va ser el castell de 4d7 número 100 de la colla.

En finalitzar l’actuació, el cap de colla va assenyalar que si la implicació dels membres d’aquesta segueix en la línia mostrada a plaça i en els últims assajos, es podran permetre realitzar construccions de la gamma alta de 7 fora de Figueres.