Cinema a la Fresca

A la Festa Major de Roses no hi podia faltar la cultura popular i tradicional

Festa Major de Roses 2021
La ostra de cultura popular i tradicional a càrrec de la Colla gegantera de Roses, l’Associació Ball de Mar i la Cobla Mini-Stress es va portar a terme a la Ciutadella de Roses

Cultura popular i tradicional que va ser protagonitzada per la Colla gegantera de Roses, l’Associació Ball de Mar i la Cobla Mini-Stress a la Ciutadella

Un dels actes de qualsevol Festa Major que es preï és el que té a veure amb la cultura popular i tradicional. A Roses, aquest acte se celebra el dia gran de la festa amb una trobada gegantera i una mostra de danses tradicionals.

Per motius obvis, la trobada gegantera, a l’igual que l’any passat, tampoc s’ha pogut celebrar enguany, però tot i això la Festa Major de Roses sí que va poder organitzar una petita mostra de cultura popular i tradicional, complint les mesures de seguretat, la qual es va portar a terme a la Ciutadella de Roses, aprofitant l’escenari i la ubicació de cadires que es van instal·lar per poder celebrar el dos concert de Festa Major.

Va esdevenir una mostra de cultura popular i tradicional protagonitzada per la Colla gegantera de Roses, l’Associació Ball de Mar i la Cobla Mini-Stress. “Els gegants aquí a Roses són un símbol i una icona de la Festa Major amb les matinades i la trobada gegantera que organitzen cada 15 d’agost, i com les cercaviles no estan permeses, però volíem igualment que hi participessin, ho hem pogut fer en format concert, amb la participació també de l’Associació Ball de Mar de Roses i la Cobla Mini-Stress”, va explicar el regidor de Cultura i Festes, Èric Ibáñez.

Cal destacar que la Cobla Mini-Stress està composada per músics de Roses com de fora de la Vila.