‘A la recerca del tot’, nova exposició a Ca l’Anita

‘A la recerca del tot’ a Ca l'Anita'

Mònica Campdepadrós, artista resident a Rabós d’Empordà, presenta a Roses la mostra ‘A la recerca del tot’ a Ca l’Anita de Roses

‘A la recerca del tot’ a Ca l'Anita'En el seu treball artístic, que inaugurarà aquest divendres, 1 de juny, a les 21 h a Ca l’Anita, Mònica Campdepadrós experimenta mitjançant obra plàstica de diverses tècniques i factures, instal·lació, performance, intervencions a la natura i a l’espai públic… interpel·lant sobre la relació amb l’entorn, els altres, la consciència i l’espiritualitat. Si en anteriors treballs donava nova vida a materials recollits a la natura, en aquesta ocasió el material creatiu són les inquietuds de coneixement a través de l’experiència, cercant el Tot en un exercici de risc i exploració.

Les peces exposades a Ca l’Anita, en la seva diversitat, formen part d’un tot que va, des de la part més íntima de l’artista –amb una sèrie d’autoretrats realitzats a partir de la recerca interior, mitjançant la meditació i l’estudi de la geometria sagrada  -a la part més pública- com mostra, per exemple, la peça “Trajectòria en groc”, on es reflexiona sobre el moment polític a Catalunya.

Davant la visió reduccionista que els temps moderns imposen i sota la tirania de la mirada racional que impera al món, o del domini mercantilista de la natura i les relacions humanes, la proposta de Campdepadrós és anar a la recerca del tot, com a compromís poètic i artístic. La recerca de la unitat és prendre consciència de la multiplicitat de les diferents capes que determinen els esdeveniments, que conformen la matèria, que donen nom a la nostra identitat.

Mònica Campdepadrós

Mònica Campdepadrós ha exposat obra i participat en certàmens a Agullana, Bages (França), Cadaqués, Calders, Castelló d’Empúries, Colera, Darnius, Figueres, Fortià, Girona, Granollers, Igualada, León, Londres, Manresa, Madrid, Pineda de Mar, Port de la Selva, Salt, Rabós d’Empordà, Santillana de Mar i Wingfield, destacant la individual NOW de 2012 a la Galeria Lola Ventós de Figueres.