A partir de dimecres, 12 de setembre, anar de Roses a Figueres en bus només costarà 1,20 €

Bus exprés.cat

Moment de la presentació del bus exprès.cat

Un nou bus exprés.cat connectarà Roses i Figueres amb un nou abonament T-10/120 que redueix en més d’un 50% el preu a abonar pels usuaris en cada trajecte

Bus exprés.cat
Moment de la presentació de la nova línia del bus exprès.cat

A partir del 12 de setembre, coincidint amb l’inici del curs escolar, s’inaugurarà la nova línia e6 de la xarxa de bus exprés.cat que enllaçarà amb velocitat comercial ràpida Roses i Figures sense parades. Concretament es posaran en servei 7 noves expedicions per sentit, entre les 7 hores i les 20.00 hores, amb sortides cada hora. Cinc d’aquestes expedicions per sentit s’oferiran tots els dies de l’any, de dilluns a diumenge. Els feiners, de dilluns a divendres, s’incorporarà una altra sortida per sentit, a primera hora del matí, i els dissabtes, diumenges i festius, una altra sortida per sentit a mig matí.

“És una demanda que teníem de fa molts anys des de l’Ajuntament de Roses” ha manifestat el regidor de Benestar Social, Marc Danés, i que suposarà un gran estalvi per a tots els vilatans que cada dia s’han de desplaçar a Figueres, ja que “amb la incorporació de les noves expedicions exprés es complementa amb un nou abonament T 10/120 a un preu de 12 euros que incorpora bonificacions importants en el preu del viatge. Així, mentre que  el preu del bitllet senzill actual se situa en 3,15 euros, el preu d’un viatge amb el nou abonament serà d’1.20 euros, el que significa més d’un 62% de descompte al mes”.

Aquesta nova línia e6 de la xarxa de bus exprés.cat entre Roses i Figueres ha estat presentada aquest matí pel director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, acompanyat de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el mateix regidor d’Hisenda i Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, Marc Danès; la secretària del consell d’administració i responsable de comunicació institucional de Moventia, Sílvia Martí; el director general de Moventis, Joan Giménez, i el gerent de Sarfa, Enric Gimeno.

Els serveis comunicaran les estacions d’autobusos de les dues ciutats, sense parades intermèdies, i recorreran l’autovia C-260. Seran més competitius, en tant que el temps del trajecte s’escurçarà substancialment. Així, les dues ciutats quedaran enllaçades de forma directa en un temps de 25 minuts. Paral·lelament, es manté el servei de bus actual amb la realització de parades en els municipis del recorregut per atendre les comunicacions de caràcter més local.

A més de la velocitat comercial, la comoditat és un altre dels punts forts de la nova línia de bus, així com els serveis addicionals per als usuaris que caracteritzen aquestes línies, com ara millores en la informació, la intermodalitat i la capacitat. Com a exemple, els vehicles són totalment accessibles i disposen de servei de Wi-Fi gratuït. 

Horaris

Bus exprés.cat

Desplegament a tota la demarcació

La xarxa de busos d’altes prestacions exprés.cat compta actualment amb 44 línies en servei a tot Catalunya. Aquesta que connecta Figueres i Roses és la sisena que s’implanta a la demarcació de Girona. En total, l’any 2017 la xarxa va registrar un volum de viatgers de 16,18 milions, la qual cosa suposa un 58% més que l’any 2016, quan el nombre d’usuaris va ser de 10,26 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de noves línies. Concretament, l’any passat en van entrar en funcionament 6, repartides per tot el territori, que s’afegien a les 30 que ja donen servei des de l’any 2012. L’increment mitjà de viatgers en aquests 36  corredors l’any 2017 ha estat del 9,6%.