A Roses hi havia ganes de celebrar la Processó del Silenci

La plaça de l'Església es va emplenar de gent per veure sortit les imatges del centre religiós per iniciar la Processó del Silenci

La desfilada religiosa de Roses, recuperada després de 5 anys, va tenir com a testimoni a una multitud, creients o no, de persones

A les 8:30 hores, mitja hora abans de l’inici de la Processó del Silenci, ja no s’hi cabia a la plaça de l’Església de Roses. Una multitud esperava impacient la sortida del temple religiós de les imatges del Crist de la Columna, de Jesucrist el Natzarè, del Crist crucificat i de la Verge de la Dolorosa, que per aquest ordre serien transportades en la desfilada religiosa de Roses, una tradició que es va recuperar al 2011 i es va mantenir duran 9 anys, fins al 2019.
Després, la pandèmia va impedir celebrar-la els dos anys següents, la qual cosa va fer refredar els ànims dels integrants de la Comissió de Setmana Santa de Roses i van passar dos anys més, el 2022 i el 2023, sense celebrar-se.

I ha estat enguany, cinc anys després de l’última vegada, que la Processó del Silenci de Roses s’ha tornat a celebrar. “La plaça de l’Església estava plena, al carrer Puig Rom hi havia molt de públic i no es podia ni passar, pràcticament, ha estat una resposta meravellosa per part de la gent, el que deixa palès que a Roses hi havia ganes de Processó, i que a la gent l’hi agrada les tradicions”, va afirmar Marina Guillén, coordinadora  Comissió de Setmana Santa de Roses.
Contenta es mostrava Guillén “perquè no esperàvem l’assistència de tanta gent en no celebrar-se durant els quatre anys anteriors, però afortunadament va ser un èxit”.

La Processó del Silenci va durar més temps del que en principi estava previst, i el motiu va ser “perquè tot i que érem quasi 100 persones ens han faltat costalers per poder donar relleus, , ja que les imatges pesen molt, sobre tot la del Jesucrist el Natzaré, i havien de parar per poder descansar, així que l’objectiu per l’any vinent és tenir més gent perquè la Processó tingui una marxa continua”, va explicar la coordinadora  Comissió de Setmana Santa de Roses.

I si gairebé un centenar de rosincs i rosinques van fer possible aquest nova Processó del Silenci de Roses, l’any vinent tindrà continuïtat segur, ja que hi hagut molta gent interessada en participar en aquesta tradició religiosa al 2025.

Poca vergonya de les persones que se’n van emportar els rams de flors de les imatges dins l’església

L’únic punt negatiu que va tenir la recuperació de la Processó del Silenci de Roses va ser la poca vergonya que van tenir les persones, la majoria dones, que se’n van emportar pràcticament totes les flors de les imatges dins l’església. “No és que agafessin una flor per emportar-se, que no tampoc s’ha de fer, perquè quan una persona veu una altra agafar una flor fa el mateix, sinó que se’n van emportar els rams sencers”, van assenyalar des de la Comissió de Setmana Santa de Roses.

Per aquest motiu, si totes persones no no reposen les flors, les imatges del Crist de la Columna, de Jesucrist el Natzarè, del Crist crucificat i de la Verge de la Dolorosa, no tindran cap per demà, Diumenge de Resurrecció.

Exit mobile version