Fira de la Rosa de Roses

A Roses, i a tot arreu, tenim plantes que poden enriquir la nostra gastronomia i la nostra salut

Aula Gastronòmica de Roses
Evarist March durant el taller que va impartir dissabte sobre plantes silvestres que es poden fer servir a la gastronomia

Un certesa que va demostrar el biòleg i consultor mundial en botànica i personal del Celler Can Roca, Evarist March, en el primer taller d’aquesta tardor de l’Aula Gastronòmica de Roses

L’Aula Gastronòmica de Roses va iniciar aquest passat dissabte la seva programació estable amb els tallers de tardor. I el primer d’aquest tallers es va realitzar fora de la mateixa Aula, ja que es va dur a terme una sortida pels turons de la carretera del Far “per tal descobrir les plantes silvestres que es poden utilitzar a la cuina, plantes que es poden trobar en restaurants d’alta gamma i que les tenim al nostre abast per utilitzar-les cada dia, si volem”, va assenyalar el regidor de Promoció Econòmica, Félix Llorens, per remarcar que “el que volem transmetre amb aquests tallers és el valor del producte Km 0, de la mediterrània i de casa, perquè aquestes plantes les tenim a la vora per poder enriquir els nostres plats”.

I per saber que a la vora de casa nostra tenim plantes i flors que poden enriquir la nostra cuina es necessita un expert en la matèria, i la vintena de participants d’aquest taller ho van tenir, i gaudir, en la persona d’Evarist March, biòleg, consultor mundial de botànica i consultor personal del Celler Can Roca, però, per sobre de tot, un amant de la natura amb més de 20 anys d’experiència en la transmissió dels coneixements botànics i ambientals especialment relacionats amb l’ús de les plantes, les algues i els fongs silvestres comestibles relacionats amb la gastronomia i la salut.

I com va dir el regidor, les plantes silvestres que poden enriquir la nostra cuina es troben al nostre abast, molt a prop, ja que Evarist March en el primer lloc que es va aturar per ensenyar plantes silvestres que poden ser bones, i les que no, per la gastronomia, va ser en el parterre que hi a l’entrada del port pesquer. No calia anar al Parc Natural del Cap de Creus. “Tenim una terra absolutament privilegiada que en un moment, com ara, a la tardor i a primera línia de mar, podem trobar ingredients que utilitzem cada setmana a la primera línia mundial de la cuina i que podem incorporar a la nostra dieta de cada dia, per tant, tenim un luxe en uns espais que tenim a tocar, que no fem cap mal al territori, i del qual podem utilitzar plantes per nodrir-nos millor, barates i amb molta cultura mediterrània i de la Costa Brava”, va afirmar el biòleg consultor en botànica.

De fet, amb el breu recorregut que va fer el biòleg, que va anar de l’Aula Gastronòmica fins a l’espai de l’antiga depuradora de marisc, va tenir suficient per trobar plantes, flors i fongs per donar als participants del taller els ingredients per elaborar, perquè no, un plat digne d’una estrella Michelín.