A Roses s’impartirà el I Curs Internacional d’Arqueologia Medieval i Moderna Ciutadella

Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic

Vista parcial de l'interior del recinte fortificat de la Ciutadella de Roses

El mes de juliol es durà a terme aquest curs organitzat per la Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic de la UdG i el consistori rosinc

Càtedra Roses d’Arqueologia i Patrimoni Arqueològic
Vista parcial de l’interior del recinte fortificat de la Ciutadella de Roses

El curs tindrà lloc del 2 al 20 de juliol a la vila medieval de Roses, al recinte de la Ciutadella i té per objectiu la formació en l’àmbit de l’arqueologia medieval i moderna, combinant les tasques de l’arqueologia de camp (excavació, registre, planimetria…), amb el treball de laboratori i l’estudi de materials (neteja, classificació, dibuix…).

La zona d’excavació se centrarà en el descobriment del carrer Major de la població, el principal carrer de la vila medieval de Roses, que lligava la zona del port amb el monestir de Santa Maria i travessava de sud a nord la població.

El treball pràctic es complementarà amb tot un seguit de conferències relacionades amb els estudis de l’urbanisme medieval, realitzades per reconeguts experts. En el curs d’enguany la temàtica de les conferències versarà entorn de l’urbanisme de les viles i ciutats medievals i les seves traces arqueològiques.

A més, durant el curs es realitzaran tot un seguit de sortides a alguns dels espais i jaciments d’època medieval més emblemàtics del nord-est català, acompanyats per experts en la història  de cadascun d’ells.

El curs s’adreça a estudiants universitaris d’arqueologia i en aquesta primera edició hi participaran estudiants d’universitats catalanes, franceses i italianes.

La direcció del curs és responsabilitat del Dr. Josep Burch i Rius, director de la Càtedra, sent la direcció tècnica a càrrec del Dr. Lluís Palahí Grimal.

Més informació AQUÍ.