Suquet de peix de Rose

A Roses també hi ha els que tornen a casa per Carnaval

Carnaval de Roses 2023
7 Superwomen i un Superman que sobrevolaran el cel de Roses durant el Carnaval

La colla Entonces Què? torna a disfressar-se al Carnaval de Roses després de 2 anys sense fer-ho perquè sinó, la vida no té sentit

No són de Roses, que va!, però el Carnaval, de Roses, el porten a la sang. Van començar a disfressar-se i a desfilar per l’Avinguda de Rhode allà pel 2007, es van crear i inscriure com associació cultural a l’Ajuntament de Roses i després llavors no han parat fins al passat 2020, on després, tant per motius personals com pandèmics, la colla Entonces Què? va haver de parar fins enguany on torna a disfressar-se per Carnaval.
Hi ha gent que torna a casa per Nadal, els i les components de la Entonces Què? ho fan per Carnaval, i ho faran plens d’energia, almenys elles, perquè “anem de Superwoman perquè hem hagut de tenir súper poders per aguantar tot els que ens ha passat per tenir la carrossa a l’aire lliure, i el que ha passat és que la tramuntana ens ha tombat la carrossa dues vegades, per la qual cosa hem hagut de, primer, eixamplar els eixos de les rodes 60 centímetres després soldar una biga per reforçar-los i, posteriorment, baixar la seva alçada, així evitarem que el vent no la torni a bolcar”, va explicar una de les dues caps de colla de la Entonces Què?, la Mònica Busta (l’altra cap de colla és la Sònia, la seva germana, que tot queda en família).

Doncs per això i perquè els més petits de la colla demanaven anar de súper herois van de Superwoman. Bé, no tots, perquè el més gran de la colla, per por de perdre la seva masculinitat, anirà de Superman.

I en anar disfressats de Superwoman (menys el ‘susodicho’) clar, la carrossa l’estan decorant com la ciutat de Metròpolis, plena de gratacels on la superheroina sempre s’atura en algun terrat dels mateixos a fer una becaina o simplement prendre el sol.

24 persones, és a dir, la família i el gat, tots provinents de Girona, Salt, Sarrià de Ter i Caldes de Malavella, però amb sang carnavalera rosinca, es disfressaran de Superwoman (menys un, que no és el gat) per sobrevolar els gratacels de Roses, que com no en té, sobrevolaran només l’escultura del Zigurat de l’espigó de la Riera Ginjolers.

Un sobrevol pel qual han hagut de desembutxacar cadascú “150 euros, més o menys, perquè de fet, la meva germana és la que ha posat el dineral i encara no l’hi hem pagat” va dir la Mònica, que el moment de dir que encara no l’hi havien abonat a la seva germana totes les despeses ens va fer l’ullet com dient “i que esperi asseguda per cobrar”.

Bé, doncs la Sònia Busta és la que ha pagat, fins al moment, els 150 euros de cadascú de les 24 superwoman per disfressar-se amb la colla Entonces Què? Per tant, si la veieu pel Carnaval asseguda no es que estigui descansant, és que està esperant per cobrar.