Acaben les obres de la primera fase de millora del Bloc Quirúrgic de l’Hospital de Figueres

Hospital de Figueres
Quiròfan de l'Hospital de Figueres reformat l'estiu passat

Durant els mesos de juliol i agost s’ha actuat en dos dels sis quiròfans de què disposa l’Hospital Comarcal

Seguint el calendari previst, avui han entrat en funcionament els dos quiròfans que l’Hospital de Figueres ha reformat durant els mesos de juliol i agost, amb l’objectiu de modernitzar i millorar les instal·lacions del Bloc Quirúrgic. A partir d’aquesta setmana el centre recupera els sis quiròfans de què disposa per a dur a terme l’activitat quirúrgica habitual.

Les obres van començar a principis de juliol i s’han executat a l’estiu aprofitant que disminueixen les intervencions a l’hospital. Els treballs han permès la reforma integral de l’espai, la modernització de les mesures de seguretat i del sistema de climatització, l’adaptació de la instal·lació a la nova normativa i el canvi de l’equipament. Tot plegat suposa una millora tant pel confort dels pacients com per al personal de l’hospital.

Aquesta és la primera de les dues fases de què consta el projecte de modernització global del Bloc Quirúrgic, que compta amb un pressupost de més d’un milió d’euros, 600.000 euros per la primera fase i 500.000 per la segona, en la qual s’actuarà l’estiu vinent per renovar els dos quiròfans del 1994.

Aquest projecte servirà per posar al dia les instal·lacions del Bloc Quirúrgic i fer una redistribució dels espais. El bloc consta de sis quiròfans: dos que s’han reformat ara, dos que es van fer al 2011, coincidint amb la construcció de l’Edifici Est, i dos més que daten del 1994.