Acció de la IAEDEN per aturar l’àmpliament de la carretera que travessa els Aiguamolls

IAEDEN-Salvem l'Empordà
Moment que la IAEDEN protestava en contra de l'ampliament de la carretera dels Tres Ponts, que travessa els Aiguamolls

Els ecologistes volen que es millori l’asfalt i la senyalització de la carretera dels Tres Ponts, però que no s’ampliï per no atraure més trànsit

IAEDEN-Salvem l'Empordà
Moment que la IAEDEN protestava en contra de l’ampliament de la carretera dels Tres Ponts, que travessa els Aiguamolls

Aquest matí la IAEDEN-Salvem l’Empordà ha realitzat una acció reivindicativa i simbòlica a la carretera dels Tres Ponts (GI-V-6102), vial que enllaça Castelló d’Empúries amb Palau-saverdera pel mig dels Estanys, per mostrar el seu rebuig total al projecte d’arranjament que està tramitant la Diputació de Girona.

L’acció que han portat a terme els ecologistes ha consistit en escenificar l’ampliació que es vol executar als tres ponts de la carretera, tots tres en mig de la Reserva Integral dels Estanys, espai protegit per a la màxima figura de protecció, “en teoria”.

En concret, la Diputació, argumentat motius de seguretat, vol ampliar aquesta carretera per la qual passa només un cotxe, a la qual cosa s’oposen els ecologistes perquè segons afirmen, “és evident que si fan una carretera més recta i segura atraurà més trànsit de vehicles, un cotxes que també aniran més ràpids, el que suposaria més a atropellaments a la fauna”, ha afirmat Bàrbara Schimitt, Portaveu de la IAEDEN-Salvem l’Empordà

La IAEDEN-Salvem l’Empordà vol que la Diputació de Girona que reconsideri el projecte, ja que “és veritat que l’asfalt de la carretera està en un estat bastant lamentable, i és que el volem, que es millori tan sols la capa asfàltica i la senyalització de la carretera dels Tres Ponts, però que no que l’ampliïn”, ha dit Schmitt.

El grup d’acció directe de la IAEDEN, i més de vint simpatitzants que s’han volgut afegir a l’acte, han estès cintes amb globus per demostrar l’amplada actual de la carretera i la que es pretén donar en el futur. També s’ha desplegat una pancarta amb el lema “Diputació: – ampliacions + conservació”. L’acte ha volgut demostrar l’afectació i l’impacte que tindran les obres d’execució i la nova amplada, per exemple, sobre la vegetació i els tamarius que ara voregen la carretera.

Els ecologistes han insistit que “aquest projecte no es justificable perquè contradiu la protecció i conservació que el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà està donant en aquest espai”.

Recollida de signatures

D’altra banda, la IAEDEN-Salvem l’Empordà va iniciar la setmana passada una recollida de signatures a través de la seva web. Una campanya que ja ha sobrepassat el millar de firmes, “indignació de la gent del territori. Indignació també per a la despesa de diner públic que es continua destinant a aquest tipus de projectes quan en la situació econòmica actual s’hauria d’apostar per més finançament en els àmbits socials”, han conclòs els ecologistes.