Acord a Roses per l’obertura del Centre de Distribució d’Aliments

Centre de Distribució d'Aliments
Centre de Distribució d'Aliments de Roses

L’Ajuntament de Roses va aprovar ahir en el ple l’acord amb Càrites i Creu Roja que farà posible el funcionament regular del CDA

Centre de Distribució d'Aliments
Centre de Distribució d’Aliments de Roses, al carrer Doctor Fleming, nº 32

El ple de l’Ajuntament de Roses va aprovar per unanimitat la ratificació del conveni de col·laboració amb Càritas Diocesana de Girona  i Creu Roja de Roses per a la creació del Centre de Distribució d’Aliments (CDA) a la Vila Rosinca.

Aquest CDA, ubicat en un local d’uns 140 metres quadrats al carrer Doctor Fleming, nº 32, ja fa temps que funciona de manera puntual repartint aliments a les famílies necessitades, “i continuarà així fins que estigui acabat el programa informàtic que establirà per punts quants aliments necessita cada família. Per posar un exemple, una família de 5 membres li corresponen, n’hem a  posar, 25 punts. Doncs amb aquesta quantitat de punts li correspondrà un determinat lot d’aliments”, ha assenyalat el president de Càritas, Pere Bohigas.

Aquest matí per exemple, el CDA ja ha repartit aliments a 25 famílies, “i demà esperem 50 famílies més”, ha assenyalat Bohigas.

El conveni  ratificat i aprovat ahir a la sessió plenària contempla, segons va explicar el regidor de Benestar Social, Marc Danès, que ”l’Ajuntament es faci càrrec del lloguer del local i del cost del subministrament d’electricitat. A més, va continuar el regidor, l’Ajuntament aportarà  10.000 euros destinats a aquelles famílies que tenen nadons perquè puguin disposar de bolquers, llet en pols i altres productes de primera necessitat”.

D’altra banda, aquest Centre de Distribució d’Aliments veurà augmentat el seu estoc de productes alimentaris gràcies a la Gran Recapte d’Aliments que es portarà a terme  aquest divendres 29 i dissabte 30 de novembre, “i als aliments que rebrem de la Unió Europea el mes de desembre, que calculem que seran uns 12.000 quilos”, ha especificat el president de Càritas Roses.