Suquet de peix de Rose

Acte de suport i sensibilització a Roses en el Dia Mundial Contra el Càncer

La Fundació Roses Contra el Càncer organitza un acte de suport i de sensibilització als malalts de càncer i els seus familiars

Dia Mundial contra el càncerUn any més, la FUNDACIÓ ROSES CONTRA EL CÀNCER organitza un acte de sensibilització i de suport als malalts de càncer i els seus familiars.

El proper dimarts 4 de Febrer a les 20 hores al Teatre Municipal de Roses tindrà lloc l’acte “DONEM LLUM A L’ESPERANÇA”

Durant l’acte, s’encendrà un llaç d’espelmes, per a transmetre el  missatge encoratjador de la importància de fer visible aquesta malaltia, per així aconseguir una millor conscienciació i promoció d’hàbits saludables.

Durant la vetllada, està prevista la recitació de poemes així com l’actuació musical de intèrprets locals de Roses.

El Dia Mundial contra el Càncer, instaurat l’any 2000, se celebra tots els anys el dia 4 de febrer i uneix el món sota un únic lema per tal de posar en relleu la lluita conra el càncer. L’objectiu de la jornada és augmentar la conscienciació i mobilitzar a la societat per avançar en la prevenció i control d’aquesta malaltia, per tal de reduir, així, el nombre de morts evitables cada any. Per això es pretén augmentar la conscienciació sobre el càncer entre la població en general i pressionar els governs per tal que adoptin mesures contra aquesta malaltia.

El Dia Mundial contra el Càncer és una oportunitat per elevar les veus col·lectives en nom de la millora dels coneixements en general al voltant del càncer i desemmascarar idees errònies sobre la malaltia.
El càncer és una de les principals causes de mort a Espanya. Un de cada tres homes i una de cada quatre dones seran diagnosticats de càncer al llarg de la seva vida. Aproximadament el 40% dels càncers es podrien evitar.

Cada any, la FECEC dóna suport a la Unió Internacional contra el Càncer amb l’objectiu de conscienciar i informar la població sobre la necessitat de prevenir les malalties oncològiques.  Enguany, el Dia Mundial contra el Càncer 2015, es celebra sota el lema ‘És a les teves mans’ amb la idea de posar èmfasi en la necessitat d’emprendre accions i posar en marxa tot el que ja sabem per impulsar la lluita global contra la malaltia i fer que abasti noves dimensions.

Quatre objectius bàsics
És per això que el Dia Mundial contra el Càncer d’enguany presentarà un enfocament proactiu i positiu respecte la lluita contra el càncer, i tindrà quatre lemes secundaris, que coincideixen amb els objectius bàsics de la jornada:

  • Estils de vida saludables
  • Detecció precoç
  • Tractament per a tots
  • Qualitat de vida

A més a més, la campanya presenta la possibilitat de consultar online tots els esdeveniments que tindran lloc arreu del món a través d’un mapa interactiu inclòs al web del Dia Mundial contra el Càncer.

Per què és important el Dia Mundial contra el Càncer?
Tal com destaca la UICC en poques paraules, perquè l’epidèmia mundial de càncer és d’enormes dimensions, i es preveu que vagi en augment. Actualment, 8,2 milions de persones al món moren de càncer, xifra que inclou 4 milions de morts prematures (persones en edats compreses entre els 30 i els 69 anys). A més a més, les desigualtats entre persones de diferents entorns van en augment, especialment en allò referent a la prevenció, el tractament i les cures pal·liatives.

És per aquet motiu que cal prendre accions urgents per augmentar la conscienciació de la malaltia, i aquest Dia Mundial contra el Càncer 2015 només n’és una.