Nadal a Roses

Acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda a l’Ajuntament de Figueres

El fons conté prop de 2.000 obres de vitivinicultura, en diferents idiomes, d’abast cronològic que va del segle XVII al XXI, que permeten l’estudi de totes les regions vitivinícoles del món 

L’Ajuntament de Figueres organitzarà, aquest proper divendres, 22 de setembre, a les 19 hores, un acte públic de donació de la biblioteca vitivinícola d’Eduard Puig Vayreda que tindrà lloc a l’Auditori dels Caputxins.

Hi participaran Josep Roca, sommelier del Celler de Can Roca, Oriol Puig, fill de l’enòleg, Nati Vilanova, directora de la Biblioteca de Figueres i Jordi Masquef, alcalde de Figueres. 

El duet de violoncels format per Edgar Casellas i Irma Bau interpretarà peces de Schubert, Mascagni, Vivaldi i Puccini.

L’any 2022, Oriol Puig Bordas, fill de l’enòleg i escriptor Eduard Puig Vayreda (1942-2018), va donar a l’Ajuntament de Figueres el fons bibliogràfic sobre vitivinicultura que havia aplegat el seu pare, amb la voluntat que el fons s’ubiqués preferentment a la Biblioteca Fages de Climent de la ciutat. 

Aquest fons conté prop de 2.000 obres de vitivinicultura, en diferents idiomes, d’abast cronològic que va del segle XVII al XXI, que permeten l’estudi de totes les regions vitivinícoles del món i de qualsevol temàtica vinculada amb la
cultura del vi (història, mitologia, art, oficis, producció, gastronomia, ciència, tradicions, literatura, etc.). 

Al llarg de l’any 2023 el fons bibliogràfic d’Eduard Puig Vayreda s’ha catalogat amb el suport del Servei de Biblioteques de la Diputació de Girona i es pot consultar a la Biblioteca de Figueres. Per conèixer la relació de títols es pot accedir al catàleg Argus.

Eduard Puig Vayreda, alcalde de Figueres entre els anys 1980 i 1983, tingué una trajectòria destacada dins de món professional i acadèmic. En aquest sentit, fou president de l’Institut d’Estudis Empordanesos,  director de l’Institut
Català de la Vinya i el Vi, president de la  Venerable Confraria de la Bota de Sant Ferriol d’Empordà, director de la Càtedra d’Enologia Fages de Romà de la UdG i professor de la Universitat de Girona.