Els actes del 20è aniversari de la Colla Castellera de Figueres van finalitzar diumenge amb una diada castellera

Colla Castellera de Figueres

El castell 7 de 7 descarregat per la Colla Castellera de Figueres durant els actes del seu vintà aniversari

Diumenge va ser el plat fort de la setmana d’activitats que la Colla Castellera de Figueres va organitzar per celebrar el seu 20è aniversari

Colla Castellera de Figueres
El castell 7 de 7 que va descarregar la Colla Castellera de Figueres a la Plaça de l’Ajuntament

Els Castellers de Mollet i de l’Alt Maresme van ser les colles convidades a participar en el darrer dia de celebració del 20è aniversari de la Colla Castellera de Figueres. Una jornada que es va encetar els pilars d’entrada, els quals van donar pas a la primera ronda, on els amfitrions van dur a plaça el 5 de 7, descarregat en 9 ocasions aquesta temporada, i, malgrat ser dels castells tècnicament més complicats, la Colla va demostrar una vegada més que el té dominat.

A segona ronda va venir el plat fort, la torre de 7, que va pujar fins dalt amb fermesa tot i un lleuger tremolor característic que els de Figueres, però, no van tenir problemes per controlar. Tot i així, la mainada no ho va veure clar i la torre es va baixar a pocs segons de carregar-se. Així doncs, va quedar en intent desmuntat. La Junta tècnica no va voler forçar la mainada, i es va reservar la torre per descarregar-la més endavant.

La segona ronda la van tancar els de la camisa lila amb un 7 de 7, que va conservar en tot moment les mides i demostrant que és un castell que els de Figueres el té molt controlat, a diferència del que passava a mitjans de temporada.

En tercera ronda, la Colla figuerenca van fer un 4 de 7 amb agulla, remenat, amb mides irregulars que els va fer treballar sobretot a la descarregada, i on l’agulla va haver de fer una defensa titànica per no quedar només en carregat. Per a part del públic, aquest va ser el castell que va donar el toc d’emoció a una actuació quasi perfecta de la Colla Castellera de Figueres.

La diada la van cloure els figuerencs amb 2 pilars de 5 simultanis i un pilar de 4 de cares a l’Ajuntament, des d’on l’alcaldessa, Marta Felip i altres regidors van seguir la diada castellera.

Per la seva banda, els Castellers de l’Alt Maresme han fet un 3 de 7, un 4 de 7, un 5 de 6 i han acabant amb un pilar de 5. Els Castellers de Mollet han fet un 5 de 6, un 3 de 6 amb agulla, un 4 de 6 per acabar amb un pilar de 4.

Tot seguit, les gralles van amenitzar la cercavila que es va fer fins a la plaça Catalunya, on els participants de la diada van poder gaudir d’un dir de germanor i gaudir de l’actuació dels Acotxats (un grup de compost de castellers de Figueres) i del Trio Calavera, que van fer saltar i ballar als castellers al ritme dels èxits més coneguts del moment.