Activació de la Fase 1- Inicial de la desescalada, a partir de demà dilluns, 18 de maig

Fase 1 del desconfinament progressiu

Demà dilluns 18 de maig, la Regió Sanitària de Girona, a la qual pertany Roses, entra en Fase 1-Inicial de la desescalada

Per a la pròpia seguretat personal i la de tothom, s’ha de continuar respectant i complint les mesures de seguretat establertes.
Resum de les activitats que passen a estar permeses a partir de dilluns i dels serveis municipals que reobren les seves activitats els propers dies.

Pel que fa als serveis municipals de Roses, s’obriran les següents en diferents dates:  

 • Cementiri Municipal: obrirà amb el seu horari habitual a partir de demà, dilluns 18 de maig, amb mesures de protecció (ús de mascaretes) i higièniques (dispensador de gel hidroalcohòlic a l’accés del recinte)
 • Mercat setmanal de no sedentaris de diumenge: obrirà a partir del proper diumenge, 24 de maig, amb mesures de protecció i higièniques específiques.
 • Biblioteca Municipal Jaume Vicens Vives: seguint recomanacions del Servei de Biblioteques de la Generalitat, obrirà a partir de l’1 de juny.  
 • Arxiu Municipal de Roses: obrirà a partir del dilluns 25 de maig 

ACTIVITATS PERMESES A PARTIR DE DILLUNS 18 DE MAIG 

Lliure circulació dins la regió sanitària

Es pot circular per la regió sanitària de residència amb llibertat sense cap limitació d’horari, excepte per a les passejades i l’esport individual, que continuen les franges horàries:

 • De 6 a 10 h: passejades i activitats esportives per a majors de 14 anys.
 • De 10 a 12 h: passejades i activitats esportives per a majors de 70 anys i persones depenents o amb discapacitats.
 • De 12 a 19 h: passejades amb menors de 14 anys acompanyats d’un adult o major de 14 anys. Màxim un adult amb tres menors.
 • De 19 a 20 h: passejades i activitats esportives per a majors de 70 anys i persones depenents o amb discapacitats.
 • De 20 a 23 h: passejades i activitats esportives per a majors de 14 anys.

Àmbit personal

Es permeten les reunions de fins a 10 persones, en espais tancats i a l’aire lliure, sempre mantenint la distància de seguretat de 2 metres entre cada individu.

Terrasses

Es permet l’obertura de terrasses al 50 % de la seva capacitat. És obligatòria una distància de 2 m entre cada taula i implementar mesures de desinfecció constants. Aquesta autorització s’afegeix a la vigent des del 4 de maig, que permet recollir menjar per emportar en els establiments de restauració i hostaleria..

Comerços

Es permet l’obertura de botigues de menys de 400 m2 (o superiors que acotin l’espai reobert al públic ajustant-se a aquest límit) sense cita prèvia. L’aforament màxim per als comerços serà del 30 % de la capacitat habitual de l’establiment.

Hostaleria

Es permet l’obertura d’hotels i allotjaments turístics, amb l’excepció de les zones comunes.

Cultura

L’obertura de biblioteques, museus, establiments d’actes i espectacles culturals i dels hotels i establiments turístics.

Es permeten actes i espectacles en espais tancats amb l’ocupació d’un terç de l’aforament autoritzat i amb 30 persones de públic com a màxim. També actes en espais a l’aire lliure amb l’ocupació d’un terç de l’aforament autoritzat i amb un públic màxim de 200 persones, sempre assegudes.

Esports

La pràctica de l’esport es manté com en els darrers dies: individual i en franges concretes. Els esportistes professionals i federats poden entrenar a les instal·lacions en condicions especials.

Pesca i caça

Es permeten la caça i la pràctica de la pesca en totes les seves modalitats mantenint la distància de seguretat i les mesures d’higiene i prevenció fixades per les autoritats sanitàries

Llocs de culte

Es permet l’obertura dels llocs de culte, amb un aforament màxim del 30 % de la capacitat habitual.

Vetlles

Es permeten però amb un nombre màxim d’assistents: 15 persones a l’aire lliure; 10 persones en espais tancats. És obligatori portar mascareta i mantenir una distància de 2 m entre cada individu.

Ocupació de vehicles

 • Als vehicles particulars i privats de fins a 9 places poden viatjar tantes persones com places tingui el vehicle, sempre que totes resideixin al mateix domicili i no cal utilitzar mascareta.
  Si els ocupants no viuen en el mateix domicili, només poden viatjar dues persones per fila de seients i amb mascareta.
 • A les motocicletes, ciclomotors i altres vehicles amb dues places (conductor i passatger) poden viatjar 2 persones sempre que portin casc integral amb visera o utilitzin mascareta, o resideixin en el mateix domicili. És obligatori que el passatger porti sempre guants i també el conductor només en cas de motocicletes i ciclomotors d’ús compartit. S’admeten els guants de protecció de motoristes.
 • Als vehicles amb una sola fila de seients, com les furgonetes, poden viatjar dues persones però amb mascareta.

Transports públics

 • És obligatori l’ús de mascareta
 • Als transports públics de viatgers en vehicles de fins a 9 places (taxis i VTC) es poden ocupar totes les places disponibles per fila si els viatgers viuen en el mateix domicili. Si no, només poden viatjar dues persones per fila. No pot anar ningú al costat del conductor.
 • En autobusos i trens caldrà deixar un seient de separació (només si l’operador ho permet, podran seure juntes les persones que convisquin). En els autobusos, la fila darrere del conductor sempre quedarà buida.

Treball

Es mantenen les recomanacions, a empreses i treballadors, de teletreball i de mesures de conciliació i reorganització per reduir la mobilitat per motius d’activitat laboral. Les persones que no puguin complir amb condicions de teletreball i s’hagin de desplaçar per desenvolupar la seva activitat laboral han de tenir en compte les mesures de prevenció i seguretat previstes. 

Podeu consultar les prescripcions de la Fase 1 de cada àmbit de manera detallada en aquest enllaç.