Suquet de peix de Rose

Activitats per a tots els gustos i totes les edats emplenaran la Festa Major de Roses 2022

Concerts de pop-rock, Sardanes, Havaneres, Barraques, Parc d’Atraccions, Correfocs, Tobogan aquàtic, Focs d’Artifici, Marxa aquàtica, Vòlei Platja, Natació, més els actes institucionals ompliran de contingut durant 5 dies la Festa Major de Roses

Roses ho té tot a punt per a la celebració de la seva Festa Major. Un cop inaugurades les atraccions del recinte firal, demà, dimecres 10 d’agost, s’iniciarà la progamació amb activitats que ompliran el municipi d’animació, música i diversió fins al proper dilluns 15 d’agost.

9 concerts gratuïts a les barraques de Festa Major

Sis dies de concerts a càrrec de nou formacions musicals és la proposta del Departament de Festes per a l’espai de Barraques de la Festa Major de Roses d’enguany, que després de dos anys pandèmics retorna al seu format tradicional. Les colles de Carnaval recuperen així el protagonisme i tornaran a fer-se càrrec del servei de bar i restauració al recinte, mentre que, a l’escenari, tornaran les actuacions musicals amb Los40 on Tour, Cotton’s Roses, Serial Killerz, Roba Estesa, Gertrudis, The Tyets, La Fúmiga, Clima i l’Orquestra Maribel.

Punt lila i multicolor a l’espai de Barraques

La Festa Major de Roses tornarà a disposar d’un Punt Lila i Multicolor, ubicat al recinte de Barraques i Atraccions de l’antic càmping Bahía. La seva funció és informar, sensibilitzar, prevenir i abordar actituds masclistes i comportaments sexistes, de manera personalitzada, durant les activitats que es duran a terme.

La Dracma de Plata més esportiva

L’acte institucional per excel·lència de la Festa Major de Roses és el lliurament de la Dracma de Plata, màxima distinció amb què el consistori reconeix persones, entitats o col·lectius que destaquen per la seva aportació al municipi o projecció del mateix, ja sigui des d’una vessant cultural, assistencial, esportiva, educativa… La distinció recaurà aquest 2022 sobre els esportistes Maverick Viñales i Joan Jorquera, en reconeixement a les seves trajectòries i triomfs esportius en el món del motociclisme i del taekwondo respectivament.

Roses recupera el Correfocs

Enguany la Festa Major recupera la realització d’un Correfocs que tindrà lloc la nit del diumenge 14 d’agost. L’inici tindrà lloc a les 21.30 h a la plaça del Teatre Municipal i acabarà a la Ciutadella, recorrent plaça de l’Empordà, carrer Girona, carrer de l’Escorxador, carrer Tarragona, carrer de la Mainada, carrer del Castell de la Trinitat, carrer de Lluís Companys, carrer de Sevilla i Ronda Miquel Oliva Prat.

Escape room, tobogan aquàtic, festa de l’escuma,… per al públic infantil i familiar

Dimecres 10 d’agost, el programa de festes ofereix l’activitat d’escape room ‘Troba el cofre del tresor!’ a la plaça General Prim, una proposta per jugar i divertir-se en família. L’exitòs tobogan aquàtic gegant de les darreres edicions, tornarà a instal·lar-se el dissabte 13 d’agost, en horari de matí i tarda, al carrer de la Pujada al Puig Rom, per oferir un trepidant i refrescant descens a petit i grans. El mateix dia, a les 18 hores, l’animació continuarà amb la Festa de l’Escuma a la plaça Frederic Rahola.

Gegants, sardanes i havaneres

Dilluns 15 d’agost, Roses despertarà al ritme de les matinades i gegants de Roses, que oferiran una cercavila pels carrers de la vila a partir de les 18 h. A la tarda, la tradicional Trobada de Gegants tornarà a fer ballar gegants i capgrossos arribats d’arreu amb la Ciutadella de Roses com a punt de partida i arribada.

Sardanes a càrrec de la Cobla Genisenca i el concert d’havaneres a càrrec del grup Boira, tindran lloc els dies 13 i 14 d’agost respectivament, mentre que el 12 d’agost, l’Orquestra Selvatana oferirà a la plaça Frederic Rahola un ball de festa major.

L’esport també té espai a la Festa Major

Marxa aquàtica, el Campionat de Vòlei Platja, que enguany arriba a la seva vint-i-novena edició, i la ja històrica Travessia de Natació al Port de Roses organitzada pel Gen Roses, que enguany celebra els vuitanta-cinc anys, són les propostes esportives dela festa.

Visita a la Ciutadella, focs d’artifici i concert al passeig tancaran la Festa Major

Dilluns 15 d’agost, rosincs i visitants acomiadaran la festa a partir de les 21,30 h, amb una visita teatralitzada a la Ciutadella que donarà pas als Focs d’Artifici, mentre, al passeig Marítim, el grup Yo suspendí EGB amenitzarà l’arribada del Castell de Focs i posarà música i ball a la fi de festa.

Podeu consultar els horaris i recomanacions de tot el programa de festes AQUÍ.