Actualització de la predicció meteorològica per la Diada

Servei Meteorològic de Catalunya

Predicció del temps durant de la celebració de la Via Catalana

La predicció per l’Alt Empordà es preveu ennuvolat al matí i a la tarda cel seré, i la tramuntana bufarà moderada amb cops forts durant la la Diada

Estat del cel

Servei Meteorològic de Catalunya
Predicció del temps abans de la celebració de la Via Catalana

Cel entre mig i molt ennuvolat al sector central del litoral i prelitoral i al quadrant nord-est, amb nuvolositat més compacte de matinada i fins a mig matí al litoral, i a la tarda al quadrant nord-est amb el creixement de nuvolades. A la resta del territori estarà poc ennuvolat.
Independentment, al vessant nord del Pirineu estarà entre molt ennuvolat o cobert fins a mig matí i novament a partir del vespre.

Precipitacions

Fins a migdia, al sector central del litoral i prelitoral s’esperen ruixats dispersos d’intensitat entre feble i moderada, puntualment forta, que podran anar acompanyats de tempesta. A la tarda s’esperen ruixats aïllats al quadrant nord-est i a la resta del litoral i prelitoral central, que seran d’intensitat entre feble i moderada.
S’acumularan quantitats poc abundants en general i localment abundants (fins a 50 mm en 24 hores), si bé les més destacables s’acumularan durant la primera meitat del dia.

Temperatures

Servei Meteorològic de Catalunya
Predicció del temps durant de la celebració de la Via Catalana

Mínimes similars al litoral i en descens lleuger o puntualment moderat a la resta. Màximes lleugerament més baixes. Les mínimes es mouran entre els 3 i 8 ºC al Pirineu, entre 5 i 10 ºC al Prepirineu, entre 7 i 12 ºC a la depressió Central, entre 11 i 16 ºC al prelitoral i entre 14 i 19 ºC al litoral. Les màximes arribaran a valors d’entre 16 i 21 ºC al Pirineu i entre 22 i 27 ºC a la resta, tot i que podran ser puntualment més altes a les terres de l’Ebre.

Visibilitat

De matinada i fins a primera hora del matí serà regular o dolenta, amb boirines o fins i tot algun banc de boira a fondalades de l’interior. La resta de la jornada la visibilitat serà bona en general i excel·lent als dos extrems del país. En moments de ruixat la visibilitat serà dolenta.

Vent

A l’Empordà bufarà tramuntana moderada amb cops forts. A l’extrem sud bufarà mestral entre fluix i moderat amb cops forts. A la resta del país el vent serà fluix i de direcció variable, tot i que al centre del dia s’imposarà el component sud i oest.