Adif adjudica les obres de millora de l’accessibilitat en l’estació de Figueres

RENFE
Estació de tren de Figueres / Foto: arxiu

Els treballs contemplen la instal·lació d’ascensors en les andanes per permetre el trànsit de persones amb discapacitat

Adif
Estació de Figueres / Foto:arxiu

Adif ha adjudicat, per import de 630.607 euros (sense IVA), les obres de millora en l’estació de Figueres, que tenen per objecte incrementar l’accessibilitat de les instal·lacions per als clients del ferrocarril de la capital de la comarca gironina de l’Alt Empordà.

Els treballs consistiran en la instal·lació d’ascensors en les andanes 1 i 2 amb l’objectiu de facilitar el trànsit de persones amb discapacitat. D’altra banda, s’executaran dues noves escales fixes d’accés al pas inferior existent.

De forma paral·lela, es durà a terme l’alçada de tots dos andanes al llarg de 200 m, la qual cosa facilitarà l’accés als trens. També es condicionarà la cota de l’edifici de l’estació a la nova altura de l’andana 1.

Així mateix, es col·locarà en la vora de les andanes una banda groga i una franja de seguretat i paviment podotàctil per a persones amb discapacitat visual.

Aquesta actuació es completarà amb l’execució d’una nova escomesa del sanejament exterior per evitar filtracions i possibles inundacions en el pas inferior en episodis de fortes pluges.

Les operacions es compatibilitzaran amb el normal funcionament de l’estació i minimitzant les molèsties als usuaris.

Els treballs, que han estat adjudicats a l’empresa Comsa, tenen un termini d’execució estimat de 10 mesos.

Aquesta actuació podrà ser cofinançada per les Ajudes *RTE-T a través del mecanisme financer CEF “Connectar Europa”.