Adif licita obres de millora de l’accessibilitat en l’estació de Figueres

RENFE

Estació de tren de Figueres / Foto: arxiu

Els treballs contemplen la instal·lació d’ascensors en les andanes per permetre el trànsit de persones amb discapacitat

RENFE
Estació de tren de Figueres / Foto: arxiu

Adif ha licitat, per un import superior a 1,2 milions d’euros, concretament d’1.233.687,3 amb l’IVA inclòs, les obres de millora en l’estació de Figueres, que tenen per objecte incrementar l’accessibilitat de les instal·lacions per als clients del ferrocarril de la capital de la comarca gironina de l’Alt Empordà.
Els treballs consistiran en la instal·lació d’ascensors en les andanes 1 i 2 amb l’objectiu de permetre el trànsit de persones amb discapacitat. D’altra banda, s’executaran dues noves escales fixes d’accés al pas inferior existent.
De forma paral·lela, es durà a terme els treballs d’alçada de tots dos andanes a una altura de 68 cm en una longitud útil de 200 m, la qual cosa facilitarà un accés més segur i còmode als trens. També es condicionarà la cota de l’edifici existent a la nova altura de l’andana 1.
Així mateix, es col·locarà en la vora de les andanes una banda groga i una franja de seguretat i paviment especial per a persones amb discapacitat visual.

Aquesta actuació es completarà amb l’execució d’una nova escomesa del sanejament exterior de les instal·lacions amb la finalitat d’evitar filtracions i possibles inundacions en el pas inferior en episodis de fortes pluges.

Les operacions es compatibilitzaran amb el normal funcionament de l’estació i minimitzant les molèsties als usuaris.

Finançament europeu

Aquesta actuació podrà ser cofinançada per les Ajudes RTE-T a través del mecanisme financer CEF ‘Connectar Europa’.