Suquet de peix de Rose

Adrià González i Albert Alemany guanyen el premi Emprenedor de l’Alt Empordà amb el projecte Easy Rural

Premis Emprenedors de l'Alt Empordà
Carles Ayats i Manel Rodríguez flanquejant a un dels dos autors del projecte guanyador Easy Rural

El segon premi el va guanyar el projecte Art i Teca de Carmen Díaz, Antonio Muñoz i Elvira Martí

Aquest passat divendres es va celebrar al Teatre Municipal de Roses l’acte de lliurament dels Premis Emprenedors Alt Empordà 2024, guardons que tenen com a objectiu la dinamització i promoció de la iniciativa emprenedora a la comarca i el reconeixement de l’aportació que les noves iniciatives empresarials fan com a eina de dinamització de l’activitat socioeconòmica i de creació de llocs de treball.

Els Premis Emprenedors de l’Alt Empordà estan organitzats per l’Associació de Joves Empresaris de Girona, el Setmanari de l’Alt Empordà, el Fòrum Imagina, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries i l’Ajuntament de Roses.

Tots els guanyadors dels Premis Emprenedors de l’Alt Empordà 2024 amb les autoritats

Conduit l’acte pel periodista figuerenc, Carles Pujol, es van premiar 6 categories:

 • Premi Emprenedor: es premia el projecte d’empresa més viable, innovador i amb major potencial de creixement. I el primer premi Emprenedor, amb una dotació econòmica de 3.000 euros i 1.500 euros en publicitat al Setmanari l’Empordà, va ser pel projecte Easy Rural, d’Adrià González i Albert Alemany. El premi va ser lliurat pel gerent d’Editorial Empordà, Carles Ayats, i el regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Figueres, Manel Rodríguez..
  El segon premi Emprenedor va ser pel projecte Art i Teca de Carmen Díaz, Antonio Muñoz i Elvira Marti. El guardó, dotat amb 1.500 euros, va ser lliurat pel mateix regidor de Figueres, Manel Rodríguez.
 • Premi a la Millor Idea de Negoci: es premien les idees de negoci més creatives dels estudiants dels Instituts de la comarca (ESO, Cicles Formatius i Batxillerat). I el guanyador va la categoria d’ESO va ser pel centre educatiu de les Escolàpies de Figueres pel projecte QR-SHIRT, de Jingrui Chen, Arnau Yañez i Unai Amayuelas.
  I en la categoria de Cicles Formatius i Batxillerat es va emportar el premi el projecte Surrealista Cafè, d’Aridana Sala de l’Institut Olivar Gran de Figueres  
  El guardó als dos projectes guanyadors van ser lliurats pel president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Agustí Badosa, i el conseller comarcal de Promoció Econòmica, Joan Cano.
 • Premi a la Innovació: es premien a aquella empresa amb seu social a la comarca que hagi estat capaç d’innovar en producte, servei o processos. El projecte guanyador va ser The Qiplant Project de Yolanda Márquez, Aida Serra, Xavier Gallart, Maria Cost i Jaume Guillamón.
  El premi el va lliurar el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.
 • Premi a la Innovació en el sector turístic: aquesta categoria premia a aquelles empreses que hagin estat capaces d’innovar en producte, servei o processos en el sector turístic. El guanyador va ser el Restaurant Amiel Molins, de Josep i Arnau Amiel.
 • Premi a la Responsabilitat Social, Corporativa i Sostenibilitat: aquesta categoria premia les empreses amb activitat empresarial que posin en pràctica iniciatives destacades en l’àmbit de la responsabilitat social i la sostenibilitat en el territori. El guanyador va ser el projecte 4 Elements, de Luisa Elena Macías i David López.
  El premi el van lliurar l’alcaldessa de Castelló d’Empúries, Anna Massot, i la regidora de Promoció Econòmica i Comerç de la Vila Comtal, Helena Solana.
 • Premi jove empresari/a: aquesta categoria distingeix l’empresari/a empordanès/a menor de 42 anys que hagi tingut una trajectòria empresarial més destacada. I el guanyador va ser Ruben Roca, de Transports Ruben Roca El premi va ser lliurat per Sergi Cisteró, representant de l Associació d’Empresaris i Emprenedors de Girona.

Abans de l’acte pròpiament de l’entrega dels premis, l’acte es va iniciar amb una xerrada de Josep Rubau, dissenyador i el primer home al planeta que ha navegat, juntament amb Jesús Prieto i Lluís Ballac, per l’Antàrtida amb una bicicleta aquàtica, que va explicar la seva experiència com a emprenedor, des dels seus inicis, quan va crear el vehicle súper esportiu Tramontana, que no va arribar a tenir èxit, fins el disseny i creació de les bicicletes aquàtiques Red Shark Bikes, que avui dia comercialitza arreu del món.