Els Agents Rurals denuncien a 15 motoristes a l’Alt Empordà

Agents Rurals

Una de les actuacions dels Agents Rurals al terme municipal de Darnius

Agents Rurals intensifiquen els controls de circulació motoritzada a l’ Empordà i denuncien en tres actuacions diferents 15 motoristes que transitaven per paratges no aptes

Agents Rurals
Una de les actuacions dels Agents Rurals al terme municipal de Darnius

Agents Rurals de l’Alt Empordà han intensificat darrerament les actuacions de control motoritzat en els municipis inclosos dins el Consorci Salines-Bassegoda. En aquestes actuacions han pogut interceptar i denunciar fins a 15 motoristes al terme municipal de Darnius que circulaven per camins no autoritzats.

Els controls s’han intensificat arran de les queixes rebudes per part d’entitats locals, propietaris de finques particulars, associacions excursionistes  i ciclistes als municipis d’Agullana, Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure d’Empordà, Boadella i les Escaules, Cabanelles, Cistella, Darnius, Lladó, Llers, Maçanet de Cabrenys, Navata, Pont de Molins, Sant Llorenç de la Muga, Terrades, Vilanant,  la Vajol. Els agents han reforçat en diverses zones de la seva demarcació les actuacions consistents en la localització i el seguiment de vials amb evidències de ser utilitzats per vehicles de motor de manera irregular, principalment corriols o senders de muntanya només aptes per a vianants o bicicletes.

Les queixes es basen en les molèsties i afectacions al medi natural i es dirigeixen a les persones que practiquen les activitats esportives motoritzades quan es realitzen de manera no cívica i al marge de la legalitat.

La normativa vigent, Llei 9/1995, de 27 de juliol, de regulació de l’accés motoritzat al medi natural, i el reglament que la desplega prohibeixen, entre altres supòsits, la circulació amb vehicles de motor per senders o corriols, camps a través o fora de pistes forestals i per vies amb prohibició explícita de circular-hi, que es troben degudament senyalitzades.

15 motoristes denunciats per infringir la normativa en tres setmanes

Els Agents van interceptar el 19 de febrer els conductors de tres motocicletes tipus enduro circulant per un corriol de muntanya al paratge Can Palau , dins el terme municipal de Darnius. En el mateix terme municipal, el 23 de febrer, al paratge Font de la Deu, van aturar dos motoristes que circulaven per un corriol. En ambdós casos es va efectuar acta de denúncia d’accés motoritzat al medi natural a cadascun dels motoristes.

Aquest mes de març han interceptat un grup de cinc motocicletes tipus enduro circulant camp a través a Sant Esteve del Llop, també dins el terme municipal de Darnius, i van cursar cinc actes de denúncia d’accés motoritzat al medi natural.

El dijous 3 de març de 2016 els Agents Rurals, conjuntament amb Mossos d’Esquadra, i sense sortir d’aquesta població altempordanesa, van efectuar una intercepció d’un grup de cinc motocicletes tipus enduro circulant per un corriol de muntanya al serrat del Sentinella. Els Agents Rurals van cursar cinc actes de denúncia d’accés motoritzat al medi natural i els Mossos d’Esquadra, quatre actes de denúncia per no portar visible la placa de matrícula. Tanmateix es va imputar un menor d’edat per circular per la via pública sense disposar de cap tipus d’autorització.