Agents rurals denuncien un pescador furtiu de cucs de mar a Roses

Pescador furtiu a Roses

Material intervingut al pescador furtiu

L’home recollia cucs de mar dins l’època de veda amb l’ajut d’un equip d’immersió d’escafandre

Pescador furtiu a Roses
Material intervingut al pescador furtiu

Efectius dels Agents Rurals del Grup de Suport Marí van denunciar la setmana passada una persona que de manera furtiva recollia cucs de mar amb l’ajut d’un equip d’immersió d’escafandre autònom al municipi de Roses. La recollida de cucs de mar està regulada i restringida a l’obtenció d’una llicència de pesca professional, entre d’altres requisits. La persona denunciada no disposava de la llicència professional de cucaire 1ª classe i estava recollint diferents espècies de cucs de mar dins de l’època de veda (de desembre a febrer), quan és expressament prohibit.

La recol·lecció de cucs de mar es realitza amb la finalitat de subministrar aquest producte a la demanda d’establiments comercials de pesca per proveir d’esquers naturals les activitats de pesca marítima recreativa.

Durant el servei els Agents Rurals van intervenir sis quilograms de cucs de mar i tot l’equip d’immersió amb escafandre autònom amb què s’ajudava la persona denunciada. Aquest equip d’immersió ‒bibotella‒ li permetia estar hores sota l’aigua sense haver de sortir fora a la superfície del mar, passant totalment desapercebut.

Els agents rurals van poder detectar aquesta persona malgrat que no havia senyalitzat (abalisat) la seva posició durant la immersió, de manera que  incomplia altres previsions normatives. Realitzar l’activitat d’immersió amb escafandre autònom en solitari és prohibida, així com no senyalitzar convenientment aquesta activitat. Aquests fets també es van denunciar i es van posar en coneixement de l’autoritat corresponent.

Finalment, els agents rurals van retornar al medi marí els cucs intervinguts després de realitzar-ne el control de talles mínimes i el pesatge corresponent.