Fira de la Rosa de Roses

Agradin o no, els Correbous de la Festa Major de Roses atrauen una gran afluència de públic

Festa Major de Roses 2014
Correbous de la Festa Major de Roses 2014 / Foto: arxiu

Els Correbous  és una tradició de les festes majors que darrerament estan en el punt de mira del defensors dels animals

Festa Major de Roses 2014
Un dels bous que van còrrer durant la Festa Major de Roses

Gran jornada ‘taurina’ la que es va viure en el dia gran de la Festa Major de Roses amb la celebració del Correbous, on centenar de persones es van aplegar, tant al matí com a la tarda, d’aficionats al toros al recinte firal de les Barraques.

Un correbous que es va celebrar per tercer any consecutiu al mateix espai de l’antic càmping Bahia enlloc de la riera de la Trencada , com es feia antigament. Un emplaçament que sembla mostrar-se més adient, degut a la seva amplitud, per ubicar la plaça taurina, així com el bar i d’altres paradetes.

Cal destacar que el Correbous es va desenvolupar amb tota normalitat en totes dues sessions, tot i la presència d’una trentena de membres de diferents associacions animalistes per protestar contra la celebració del Correbous, ja que consideren que se’ls maltracta, “és que precisament els bous que van treure a la plaça eren cadells de 5 o 6 mesos que estaven jugant literalment, amb els nois, en cap moment els atacaven”, va manifestar la representant de l’Associació Girona Animalista, Natàlia Ricart.