Agricultura i la Diputació de Girona col•laboren per mirar de garantir la viabilitat del centre de fauna dels Aiguamolls de l’Empordà

25è Festival de les aus al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà

Cigonyes al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà / Foto: arxiu

El Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca i la Diputació de Girona tenen la voluntat a que la viabilitat del Centre de Fauna dels Aiguamolls sigui una realitat

Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà
Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà

Davant la problemàtica generada a causa de la necessitat d’aplicar un segon pla de viabilitat Forestal Catalana que afecta directament al personal del Centre de Fauna dels Aiguamolls de l’Empordà, el conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació  i Medi Natural, Josep Maria Pelegrí, ha mantingut contactes durant les darreres setmanes amb el President de la Diputació de Girona, Joan Giraut.

Els contactes tenien com a objectiu per analitzar les possibilitats de signar un conveni de col·laboració que garantís el suport institucional i econòmic de la Diputació amb l’objectiu d’intentar garantir la viabilitat del Centre. Un Centre que de moment es mantindrà obert com a punt de recepció i primer auxilis, recuperar-ne l’activitat que venia desenvolupant fins ara, en la mesura del  possible  i potenciar-ne alhora les activitats en aquells àmbits que siguin de mutu interès per a ambdues institucions.

En aquest sentit, durant els propers dies  el vicepresident de la Diputació i Diputat d’Acció Territorial, Miquel Calm, mantindrà contactes amb el director general de Medi Natural i Biodiversitat del Dept. d’Agricultura, Antoni Trasobares i els tècnics d’ambdues institucions per tal de  definir i consensuar els objectius, analitzar les possibilitats de col·laboració i definir el marc a partir del qual s’estructuraria el suport de la Diputació a l’activitat del centre en funció dels recursos disponibles.
El conseller Pelegrí ha traslladat al president de la Diputació l’agraïment del Govern de la Generalitat per aquest suport que posa de manifest ” el compromís de la Diputació amb el territori i la capacitat de sumar en un context tant difícil com  el que malauradament estem vivint.
Pelegrí ha remarcat la voluntat del Departament, tal com ja es va manifestar, de recuperar l’activitat del centre si s’aconsegueixen recursos alternatius als pressupostos públics i, en aquest sentit, la dispocisió del Govern a analitzar les propostes que puguin plantejar-se per altres institucions, ens o entitats en aquesta mateixa línia.