Programa d'activitats del CAR Jove de Roses

Aguilera i Villaret s’imposen al quart Open BTT de La Jonquera

Open BTT Girona-La Jonquera
Dos ciclistes durant la disputa del Open BTT Girona-La Jonquera / Foto: Àngel Reynal

El municipi alberenc va captar l’interès del BTT gironí aquest diumenge a través d’una prova que ha aplegat prop de 300 ciclistes d’arreu del territori

La Jonquera i el seu entorn natural van esdevenir aquest diumenge en el punt neuràlgic del ciclisme BTT a la demarcació gironina, amb la celebració de la quarta edició de l’Open BTT Girona-La Jonquera, que va aplegar al voltant de 300 esportistes.

Un Open de bicicleta de muntanya en el que es van imposar Pau Aguilera i Esther Villaret en la categoria Elit, mentre que Pau Viladelbosch (TerBikes-Baix Ter) va ser el corredor sub-23 més ràpid.

El podi també va tenir representació local, ja que el corredor de Cabanes, Gerard Blanch (Radikal Bikes), guanyador de les anteriors edicions, va fer segon en Elit, mentre que la jonquerenca Júlia Pujol (TerBikes-Baix Ter) també va pujar al segon calaix del podi.

La competició, organitzada pel club esportiu Tramuntana X-Trem i l’Ajuntament de La Jonquera, va cloure aquesta quarta edició amb sensacions satisfactòries, tal com destaca el responsable de l’organització, Jep Coromines, en assenyalar que “la valoració és molt positiva, fa quatre anys, quan vam iniciar aquesta aventura, no ens pensàvem arribar a aquest nivell”.
L’evolució de la cursa fa que es treballi per un canvi de recorregut immediat, un fet que anirà acompanyat d’un “pas endavant” de la mà de la Federació Catalana de Ciclisme, que vol potenciar el campionat. “També cal remarcar l’esperit transfronterer que tenim des de l’organització i l’Ajuntament de La Jonquera, que s’ha traduït amb la participació de representants de la Catalunya Nord, que tenen un gran nivell”, va afegir Coromines.

Després d’haver passat per la Jonquera i anteriorment per Vilajuïga (5 de març), l’Open BTT continuarà el seu recorregut a Castell d’Aro (16 d’abril), Quart (7 de maig) i Sant Hilari de Sacalm (3 de juny).

Classificació Open BTT Girona-La Jonquera:

  • ELIT: Pau Aguilera (TerBikes-Baix Ter) i Esther Villaret (Artsport Unica Factory Team)
  • SUB-23: Pau Viladelbosch (TerBikes-Baix Ter)
  • MÀSTER 30: Gerard Birosta (Atlètic Amer Club) i Tatiana Luisi (Edibikes Club Ciclista)
  • MÀSTER 40: Antonio Olivares (LEFA Team Club Ciclista)
  • MÀSTER 50: Beni Montero (Girona Club Esportiu Bike)
  • MÀSTER 60: Pere Batllori (BSIX-Jormat)

Per consultar totes les classificacions, entre els quals els resultats de la Kids Cup i les categories de formació, podeu accedir al web de la Federació Catalana de Ciclisme.