Ahir es va celebrar l’Aplec de la Sardana de Roses amb la mirada posada en el seu cinquantè aniversari

L'Aplec de la Sardana de Roses es va celebrar sota una dia primaveral

Ahir, Dilluns de Pasqua, es va celebrar el 49è Aplec de la Sardana de Roses a l’explanada de la porta de mar de la Ciutadella

Si no hagués estat per la pandèmia, l’any passat l’Associació Sardanista La Rotllana de Roses hauria celebrat el 50è aniversari d’aquesta trobada cultural al voltant del ball tradicional català.
Així, ahir a l’explanada de la porta de mar de la Ciutadella es va celebrar la quarantena edició d’aquest Aplec que va comptar com sempre amb la música interpretada per les tres cobles que han participat sempre, la Cobla Ciutat de Girona, la Cobla Montgrins i la Cobla Principal de La Bisbal.

I si l’any passat el president de l’Associació Sardanista La Rotllana de Roses, Quim Gratacós, lamentava el poc interès que desperta la Sardana entre la població més jove i que per aquest motiu la celebració d’aquest Aplec en anys veniders és incerta, “perquè no tinguem ningú que es vingui a darrera”. Per aquest motiu, i per tal de fer pedrera, en Quim Gratacós va començar l’any passat va començar a donar classes de ball de sardanes per les escoles de Primària de Roses, fent una hora de classe a cada escola, “i van molt bé, perquè tinc uns 200 nens i nenes de 4art de Primària participant en les classes, però clar, són molt joves, i el que interessaria és que fossin joves d’entre 18 i 20 anys els que tinguessin interès per la sardana”.

I el pessimisme que va mostrar fa un any Gratacós no és que ara s’hagi convertit en optimiste, però sí que espera i confia que aquesta feina de formigueta fent classes a les escoles de Primària, més les que fa els divendres “amb una colla de més vint ballarins i ballarines”, doni els seus fruits i que en un futur a mig termini, surtin noves generacions que s’encarreguin de tenir cura per mantenir la tradició de la sardana a Roses.  

La mirada posada al 50è aniversari de l’Aplec de la Sardana de Roses

L’any vinent, si cap virus ho torna a impedir,l’Associació Sardanista La Rotllana celebrarà el 50è aniversari de l’Aplec de la Sardana de Roses. Una efemèride prou important per celebrar-la com es mereix. I tot i que encara no hi res definit, ja que “ho hem de parlar amb l’Ajuntament de Roses”, Quim Gratacós ha avançat que “ens agradaria que cada una de les cobles que sempre han participat en el nostre aplec, la Ciutat de Girona, la Montgrins i  la Principal de La Bisbal es facin una sardana i l’estrenin el dia del cinquantè aniversari de l’aplec”.

Així mateix, al president l’Associació Sardanista La Rotllana l’agradaria, per commemorar l’efemèride “un concert d’aniversari, però, torno a repetir, encara hem de parlar amb l’Ajuntament a veure si és possible, i si és així, com ho podem fer”, ha remarcat Gratacós.

Exit mobile version