Ahir es va iniciar la 12ª edició del Taller de lectura i conversa en català de Roses

El Taller de lectura i conversa en català de Roses es porta a terme a la Biblioteca Municipal

Taller que té com a finalitat promoure la lectura, millorar l’expressió oral, així com la comprensió de la llengua catalana

Coincidint amb la celebració dels 20 anys del Voluntariat per la llengua, programa al qual es vincula aquesta activitat, ahir es va iniciar a l’Espai Z de la Biblioteca Jaume Vicens i Vives la 12ª edició del Taller de lectura i conversa en català de Roses.

Amb la finalitat de promoure la lectura, millorar l’expressió oral, així com la comprensió de la llengua catalana, s’ofereix per dotzè any consecutiu aquest taller conduït per tres voluntàries vinculades al programa Voluntariat per la llengua, la Mercè Fages, la Mar Pèlach i la Montse Sastre.

En aquesta primera sessió, es va llegir i comentar la novel·la La plaça del Diamant, de Mercè Rodoreda, amb motiu del 40è aniversari de la mort de l’autora, i que s’emmarca dins el projecte “Llegir per parlar, llegir per aprendre”.

Així, des d’ahir, 20 d’octubre, i fins al 22 de març de 2024, cada divendres, de les 10.30 a les 12 hores, les persones inscrites al Taller es trobaran a l’Espai Z, per millorar la fluïdesa i l’expressió oral en català, a partir de la lectura de textos i de les converses generades per aquestes lectures. 

El Taller de lectura i conversa en català de Roses està organitzat des dels seus inicis de manera conjunta per les esmentades Mercè, Mar i Montse, la Biblioteca Municipal i l’Oficina de Català de Roses amb l’objectiu d’esdevenir una eina més per difondre l’ús social del català, facilitar a les participants l’accés a la cultura i a la literatura del país, i generar vincles entre les persones participants, de procedències diverses, i reforçar el sentiment de pertinença col·lectiva a través de la llengua.
Aprendre llengua en contextos no formals aporta significativitat a l’aprenentatge i fa percebre la necessitat d’aprendre-la per a usar-la.

Exit mobile version