Ahir, quan vam entrar a l’estiu, es va iniciar el servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roses

Servei de vigilància i salvament a Roses

Els socorristes de VADPESA oferiran per tercer any el servei de vigilància i salvament a les platges de Roses

L’Ajuntament de Roses va posar en marxa ahir, 21 de juny, el servei de vigilància, salvament i socorrisme de la temporada d’estiu 2018, el qual tindrà lloc fins a l’11 de setembre

Servei de vigilància i salvament a Roses
Els socorristes de VADPESA oferiran per tercer any seguit el servei de vigilància i salvament a les platges de Roses

Un dels serveis més importants que es desenvolupen a les platges urbanes de Roses, guardonades amb els certificats de la unió Europea d’ecogestió i ecoauditories (EMAS) i la normativa internacional ISO 14001, és el de vigilància, salvament i socorrisme.

I ahir, 21 de juny, quan vam entrar al solstici d’estiu, l’Ajuntament de Roses va posar en marxa aquests servei a les platges de Roses que hi romandrà actiu fins a l’11 de setembre, Diada Nacional de Catalunya.

El dispositiu previst per a aquest estiu, que oferirà per tercer any l’empresa de socorristes VADEPSA (Valencia del Deporte y la Salud), comptarà amb una plantilla de 25 treballadors, entre socorristes i coordinadors, els quals estaran distribuïts en 8 torres de socors situades a les platges de Salatar, El Rastrell, La Nova, La Punta, Canyelles Petites, Almadrava i Santa Margarida, aquesta darrera amb dues torres. Tot aquest personal ha realitzat els cursos específics corresponents a l’activitat a la qual està adscrit, i segueix rebent una formació continuada durant la temporada de bany.

Pel que fa als mitjans materials destinats al servei, es compta amb sistemes de comunicació i vigilància, material sanitari (desfibril·lador, farmacioles, collarets cervicals, etc) i tot el material de socors (armilles, lliteres, etc) necessari. Pel que fa a sistemes de mobilitat i transport, es compta amb una ambulància, una moto nàutica i una embarcació de salvament.

Entre les activitats complementàries que s’ofereixen, es troben també la distribució de polseres identificatives per a infants o l’accessibilitat a l’aigua a través de 4 cadires amfíbies que permeten el bany a persones amb diferents graus de capacitat -en cas d’entitats i associacions amb grups, cal concertar-les prèviament-. Per últim, s’ofereixen també els serveis informatius d’infoplatges, d’informació sobre les condicions de bany feta amb banderes, així com el de megafonia per a casos d’emergències en les tres platges de major concurrència del municipi (Santa Margarida, Salatar i Rastrell).