Ahir, Roses va celebrar el Dia Mundial Sense Tabac

La Fundació Roses Contra el Càncer, les farmàcies de la Vila i el CAP de Roses van culminar ahir, Dia Mundial Sense Tabac, la XX Setmana Sense Fum informant als vilatans sobre els riscos de fumar i què fer per deixar-ho

Dia Mundial Sense Tabac
La carpa informativa per sensibilitzar a la població sobre els perjudicis del tabac es va instal·lar enguany a l’Avinguda de Rhode amb l’Avda Jaume I

Del passat dissabte, 25 de maig s’ha celebrat la XX Setmana sense Fum. Una celebració que va culminar ahir divendres, 31 de maig, amb el Dia Mundial sense Tabac. Un dia, el d’ahir, que com en els darrers anys, van aprofitar la Fundació Roses Contra el Càncer, les farmàcies de la Vila i l’Àrea Bàsica de Salut de Roses per instal·lar una carpa informativa, a la confluència  de l’Avinguda de Rhode amb l’Avinguda Jaume I “per sensibilitzar a la població sobre els perjudicis del tabac, i oferir la nostra ajuda per tothom que vulgui deixar de fumar”, va afirmar la Núria Albert, infermera de l’Àrea Bàsica de Roses.

A les persones que s’hi apropaven se’ls va donar informació a través de tríptics i fulletons sobre els perjudicis i els riscos de fumar i les conseqüències que té el no deixar-ho. També se’ls va fer, als que volien, una prova per mesurar el seu nivell de monòxid de carboni als pulmons com a conseqüència de l’hàbit de fumar, i una altra que, depenen del nivell de gasos nocius que té el fumador, marca els anys que tenen els seus pulmons, que normalment són més que l’edat real de la persona, “la qual cosa fa que els fumadors es donin compte del perjudici de l’hàbit de fumar”, va assenyalar Núria Albert.

La infermera de l’ABS de Roses va explicar que “per deixar de fumar el més efectiu és seguir les quatre passes que s’indiquen a la Guia d’ajuda que repartim , i que són, primer, tenir la decisió de deixar-lo. Segon, triar una data per deixar-lo, i un cop arriba la data assenyalada, seria el tercer pas, deixar de fumar. I per últim mantenir la decisió sabent que no és fàcil però que la recompensa de haver deixat aquest hàbit serà bona, molt bona”.

Cal assenyalar que al CAP i a les farmàcies de Roses s’ofereixen teràpies individuals amb un seguiment posterior a les persones que vulguin deixar de fumar.