Inici Actualitat Ajuntament de Roses i Confraria de Pescadors, units per divulgar el món...

Ajuntament de Roses i Confraria de Pescadors, units per divulgar el món de la pesca

L’Ajuntament de Roses i la Confraria de Pescadors de Roses treballaran conjuntament en la promoció i posada en valor del món de la pesca com a atractiu turístic, amb l’objectiu de posicionar Roses dins el turisme pesquer, d’acord a la seva història i tradició.

En base a aquesta col·laboració, la Confraria de Roses passarà a gestionar les visites guiades al Port Pesquer i a la Llotja de Peix, que s’ampliaran amb la incorporació de la barca d’arrossegament cedida recentment a l’Ajuntament, que es “musealitzarà” per difondre i valoritzar el món de la pesca.

El passat mes de novembre, l’Ajuntament de Roses va rebre la cessió gratuïta de l’embarcació Gloria Mar II amb la intenció d’incorporar-la al circuit turístic del municipi. Posteriorment, el consistori, conscient que la importància econòmica i social de les indústries turística i pesquera en el municipi, requereix la coordinació i col·laboració de tots els agents implicats, ha mantingut converses amb la Confraria de Pescadors per tal que aquesta adoptés un paper actiu en la promoció de la pesca com a recurs turístic.

La resposta de la Confraria no s’ha fet esperar i, a partir del mes d’abril, serà l’encarregada d’organitzar les visites guiades al port pesquer i a la subhasta de peix, aportant així a aquestes activitats un valor afegit. D’altra banda, la propera incorporació de la barca d’arrossegament Gloria Mar II a les visites, també ampliarà aquest atractiu. En aquests moments, el consistori ha encarregat el projecte que permetrà l’adaptació de l’embarcació a la seva nova funció turística i divulgativa, el qual inclourà un audiovisual i el material necessari per difondre les característiques de l’activitat pesquera i de la seva història.

Tant Ajuntament com Confraria de Pescadors, han considerat idoni aprofitar els recursos i serveis que li són propis, a fi de gestionar de la forma< més òptima i eficaç els recursos turístics vinculats amb la pesca. D’aquesta manera, tant les visites organitzades, com el manteniment i vigilància de l’embarcació, seran atesos per la pròpia Confraria, mentre que l’Ajuntament destinarà una subvenció de 24.000 euros a l’entitat i col·laborarà en la difusió i promoció de les visites i activitats.

Tal i com destaca l’alcalde de Roses, Carles Pàramo, Roses és un poble de pescadors, la pesca forma part del seu ADN. De la mateixa manera que destinem recursos i molt treball al posicionament de Roses com a destinació d’esports nàutics, no podem deixar de banda l’altra gran potencialitat que ens ofereix el mar, el món de la pesca, amb un importantíssim atractiu turístic, directament vinculat amb la tradició, la identitat, la gastronomia i l’autenticitat, per difondre i valoritzar”.

D’aquesta manera, la Confraria de Pescadors de Roses augmentarà la seva activitat i, com ja va avançar viladerosescat, complementant les seves rendes amb l’oferta d’activitats de caràcter turístic, educatiu i cultural amb l’activitat Pesca-Turisme, que posarà en marxa aquest estiu.

Exit mobile version