Ajuts a microempreses i autònoms del sector turístic

Ajuts a microempreses i autònoms del sector turístic

La Direcció General de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha activat una línia d’ajuts directes, dotada inicialment de dos milions d’euros

Aquesta línia d’ajuts està dirigida a professionals autònoms i microempreses que desenvolupen la seva activitat en el sector turístic. Es tracta d’un ajut de 2.500 euros en un únic pagament a bestreta, destinat a establiments turístics d’allotjament, guies de turisme, empreses turístiques de mediació, agències de viatge, DMC, OPC, establiments i activitats d’interès turístic… amb un màxim de cinc treballadors i fins a un màxim de 500.000€ de volum anual de facturació.  

En aquest enllaç podeu consultar els requisits i requeriments de justificacions. Aquests ajuts són compatibles amb qualsevol altre que pugui correspondre, a excepció d’aquells que derivin o tinguin causa en el tancament definitiu de l’activitat.La Direcció General de Turisme està treballant per intentar dotar de més pressupost aquesta línia, que es posarà en marxa en aproximadament una setmana, moment en què es podran rebre les sol·licituds. 

Us recordem que des de Turisme de la Generalitat s’actualitza diàriament la secció http://act.gencat.cat/covid19/ dins del seu web, creada específicament per compartir el màxim d’informació d’utilitat en la situació actual.  

D’altra banda, podeu també consultar el perfil de Facebook de l’Àrea de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Roses, on s’ofereix informació referent als ajuts que s’estan aprovant per a empreses i autònoms, preguntes i respostes per a persones afectades per un  ERTO i eines digitals per a la realització de tràmits amb l’administració, entre d’altres informacions.