Ajuts a Roses per a bars, restaurants i centres d’estètica afectats pel tancament per fer front a la Covid-19

Ajuntament de Roses
Moment en que l'equip de Govern de Roses presentava el paquet d'ajuts per als establiments de restauració i estètica

L’Ajuntament de Roses ha destinat una partida de 150.000 € per ajudar als bars, restaurants i centres d’estètica de la Vila, el que suposa un ajut de 800 euros per a cada establiment

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Roses, representant per l’alcaldessa Montse Mindan i els tinents d’alcalde, Joan Plana i Félix Llorens, han presentat aquest matí un un paquet d’ajudes amb una dotació de 150.000 € per ajudar els establiments de restauració i d’estètica de la Vila. Una xifra per al qual es donarà una quantitat de 800 € per cada negoci afectat per les restriccions decretades pel Govern de la Generalitat per fer front a la Covid-19, ja que el consistori rosinc calcula que són al voltant de 160 establiments els que reuniran els requisits per acollir-se a la subvenció.

Així, restaurants, bars i centres d’estètica que mantenen oberts els seus negocis a Roses durant tot l’any i que han resultat afectats per l’obligació de tancament, o per una dràstica reducció de la seva activitat, durant les darreres setmanes amb motiu de les restriccions per la pandèmia, seran els destinataris d’aquests ajuts. En total, el consistori dotarà aquest paquet de subvencions amb un pressupost de 150.000 €, provinents del romanent positiu assolit amb la liquidació del pressupost municipal de l’any 2019.

El desig de l’equip de Govern de Roses és que la tramitació per a l’obtenció d’aquest ajut de 800 € ajuts, sigui molt àgil i simplificada, “per a que tots els establiments afectats puguin beneficiar-se i disposar d’aquests 800 € per poder fer front a les despeses que les seves activitats continuen generant, tot i haver de romandre tancades o amb una molt baixa recaptació”, ha assenyalat Mindan.

Requisits per optar a la subvenció de 800 euros

Per aconseguir-ho, les sol·licituds només requeriran l’alta de l’epígraf de l’activitat; estar al corrent de pagaments amb Hisenda, Seguretat Social i Ajuntament; i que el titular de l’activitat signi una declaració responsable on manifesti que s’ha tancat l’establiment durant el període d’afectació o, en cas de què aquest s’hagi mantingut obert (menjars per emportar, servei a domicili, etc), que els ingressos no han estat en cap cas superiors a les despeses obtingudes.

Es preveu que la convocatòria per sol·licitar els ajuts s’obri als interessats el proper mes de gener, un cop aprovades, per via d’urgència, la modificació de crèdit necessària i les bases de la subvenció i tramitats la resta de requisits legals.

Modificació de crèdit

Per poder donar aquest ajut s’haurà de fer una modificació de crèdit, el qual es proposarà i aprovarà en el ple ordinari de l’Ajuntament d’aquest mes de novembre.