Al Carnaval de Roses desfilarà una divinitat: el Déu Neptú

Carnaval de Roses 2020
Els déus Neptuns de la colla Pim Pam Pum al vaixel que acabarà enfonsat i les sirenes a terra, on quedaran sanes i estalvis

‘Los sobraos’ de la colla Pim Pam Pum representaran al Carnaval de Roses al Déu Neptú acompanyat de sirenes

Entrem a la nau de les carrosses un dia a finals de gener. Veiem a gent treballant en la seva carrossa. Soroll de generadors que fan treballar diferent tipus de maquinaria, gent encolant paper de diari, altra pintant, més enllà un fent forats… I en mig de tot aquest guirigall la carrossa de la Pim Pam Pum, sola, abandonada.
I tot just quan estàvem a punt de criticar als membres d’aquesta colla, apareixen per la porta…
“Hola, què tal, encara no hem començat i hem vingut a veure què fem, però tranqui, ens sobrarà temps. Anem sobraos”.
Aquestes van ser, literalment, les paraules que ens van dir. I com només van anar a veure que farien a la carrossa, ens emplacem per un altre dia per parlar. I arribat aquest altre dia en Jordi Pérez, cap de colla de la Pim Pam Pum, ens diu que “anirem disfressats del Déu Neptú i de sirenes”.
El fet que vagin també de sirenes  s’ho han tret de la màniga els membres de la Pim Pam Pum, suposo que basats en l’afirmació “anem sobraos”, però té la seva lògica, i és per no deixar sense Carnaval a les seves dones. Però diem que s’ho han tret de la màniga perquè després de consultar i repassar tots els llibres d’història, textos mitològics, documentació de totes les divinitats hagudes i per haver, no hem trobat en lloc on digui que el Déu Neptú anés acompanyat de sirenes. Perquè no anava.

Tot i això, el Déu Neptú i les seves sirenes desfilaran “en un vaixell en ruïnes enfonsat en el fons del mar, enmig de l’Atlàntida”. Van tan sobraos, que tot i començar tard volen construir un vaixell enfonsat en el mar a sota d’una illa… Ara entenem el veritable significat del seu nom: Pim Pam Pum, que en llatí vol dir ‘Los sobraos’.

Un cop en Pérez ens diu que “som 138 persones les que ens disfressen a la nostra colla, molts d’ells mainada”, ara comprenem també perquè han de fer una illa, doncs per encabir a tothom. Així, els Neptuns hi seran al vaixell enfonsat al fons del mar mentre que les sirenes estaran a estalvi a l’illa. Un decisió que agraïm des d’aquí als cap de colla, perquè els espectadors de les desfilades gaudiran veient a les maques sirenes estalviant-se de contemplar als lletjos Neptuns (perquè se suposa que estaran dins el vaixell enfonsat).

I cadascú dels Neptuns i sirenes paguen per enfonsar-se al mar “135 euros, la mateixa quantitat que els últims cinc anys”, va dir Pérez, especificant que “la modista va a part”.
Sobre que li falta al Carnaval de Roses per ser encara millor, el cap de colla de la Pim Pam Pum diu que “estaria bé portar la festa al mig del poble, deixar de banda això de les macro-colles i portar la festa pels carrers i bars del poble”.

Gots reciclables

Pel que fa a l’ús de gots reciclables, la colla Pim Pam Pum ho té clar, continuarà contaminant el medi ambient, ja que enguany encara utilitzarem gots de plàstic d’un sol ús”.

Atractiu turístic?

“El Carnaval de Roses és un atractiu turístic, però encara es pot potenciar més”, va dir Jordi Pérez, assenyalant que la festa de disfresses “ha millorat, només veient les passades amb les coreografies ja es veu que ha millorat”.

Cada any menys colles

El cap de colla de la Pim Pam Pum va opinar que enguany hi ha menys colles “perquè abans venia molta gent de fora, i ara cada poble té el seu carnaval i la gent es queda al seu poble, crec que és per això”.

La nau de les carrosses

Quina importància té la nau de les carrosses pel Carnaval de Roses, li vam preguntar a en Jordi, el qual va respondre de manera molt taxativa: “Tota”.