Nadal a Roses

Al Carnaval de Roses no el tomba ningú. És que no ho sap la fred?

Carnaval de Roses
Desfilada de divendres del Carnaval de Roses de 2014 / Foto: arxiu

Milers de rosincs, empordanesos, gironins, catalans, francesos i europeos desafien un altre cop la fred i desfilant per la rua del Carnaval de Roses

Carnaval de Roses 2014
Ballant durant la desfilada de divendres del Carnaval

El rei Carnestoltes no va complir la seva promesa. La nit de Dijous Gras a l’envelat va dir, “us prometo que farà bon temps”, entre d’altres promesas. Domcs si fa bon temps, vol dir que no farà fred, no?

FEIA UNA FRED QUE PÈLAVA!

Vam estar tota la nit buscant al rei Carnestoltes per dir-li quatre coses i, sobretot, que ens tornés els diners de l’entrada, però no el vam trobar.

Així, milers de participants de Roses, i provinents de la comarca de l’Alt Empordà, de la demarcació gironina, d’arreu Catalunya, de França i de més amunt van desfilar desafiant la fred per gaudir de la desfilada del Carnaval de Roses.

Una desfilada que, com a novetat aquest any, es va iniciar mitja hora abans que l’any passat. Així, a les 9 del vespre, amb puntualitat suïssa els Reis del Carnaval, Los Regateros, seguits del Reis Infantils de la colla Bruel, van iniciar la passada per l’Avinguda de Rhode.

Carnaval de Roses 2014
El cargol Turbo també va participar a la desfilada de divendres del Carnaval de Roses

Seixanta-set carrosses i al voltant de 5.000 participants van lluir les seves disfresses. Cinc-mil, perquè sempre acabant venint més gent que les previsions fetes amb anterioritat, que eren de 4.000. Benvinguts siguin perquè el Carnaval de Roses està obert a tothom, i tothom pot participar.

PERDONEU, PERÒ ALGÚ HO HAVIA DE DIR!

No sabem de qui ha estat la culpa, si de l’organització, dels voluntaris, de les colles, de la fred o del rei Carnestoltes. No ho sabem, però la descoordinació de la desfilada va ser major que altres anys. I en qualsevol punt del trajecte de la passada. Per exemple, abans d’arribar a la plaça Catalunya i va haver un espai entre dues colles de MIG QUILÒMETRE. I no exagerem, perquè en un moment que estava parada la desfilada, vam comptabilitzar les passes, i posant que cada pas és, si fa o no fa, un metre, vam 500 passes.

UN POLICIA LOCAL RESPECTAT I ESTIMAT PEL POBLE CELEBRA EL SEU ANIVERSARI DURANT LA PASSADA

Carnaval de Roses 2014
Moltes Felicitats Guti!!

A l’arribar al final de la passada un dels policies locals, encarregat de la seguretat del Carnaval va rebre una sorpresa per part de la colla Wendy’s Club. Un pastis d’aniversari, José Francisco Gutiérrez, més conegut per Guti va fer complir anys. Tot i que ell ens va dir que celebrava la seva majoria d’edat, les espelmes del pastis els van delatar. 46 anys. I ho va celebrar, en un petit parèntesi en la seva feina, envoltat dels carnavaleros de la Wendy’s i els seus companys de feina. En Guti, se’n va emportar un pastis i un petó d’una de les noies més guapes del Carnaval de Roses. Qui fos Guti…

I com sempre la festa del Carnaval de divendres va acabar repartida en tres llocs, el port de Roses amb les colles, l’envelat amb els grups The Covers Band i 7Drock, i al Pavelló Municipal d’Esports, amb la discomòbil Gres-k.
[fsg_gallery id=”116″]