Al voltant de 15 països participen a Roses en l’Europa Cup de Vela durant aquest cap de setmana

GEN Roses
La platja de la Perola envaida de vaixells participants a l'Europa Cup de Vela

Roses acull des de avui i fins diumenge l’Europa Cup de Vela organitzada pel Grup d’Esports Nàutics  i l’Ajuntament

GEN Roses
La platja de la Perola envaida de vaixells participants a l’Europa Cup de Vela

Després d’acollir tant al 2007 com al 2012 el campionat europeu i mundial Làser Màster de Vela, el GEN Roses torna ha organitzar un esdeveniment nàutic d’aquesta classe, però en aquesta ocasió amb regatistes de totes les edats. Es tracta de l’Europa Cup, amb la participació d’uns de 15 països provinents d’arreu Europa.
Una competició nàutica de vela en la classe Làser, de les més nombroses en quant a participació “ja que es disputen regates en les seves tres categories, la 4.7, la Radial i la Standard. Per tant hi ha prevista l’estada a Roses d’uns 150 regatistes”, ha assenyalat el president del GEN Roses, Josep Mª Isern.

Amb la vela més petita competeixen els regatistes de menor pes amb una edat compresa entre 13 i 17 anys.
Amb la vela Radial, que és la classe que participa a les olimpíades a nivell femení, hi navega la majoria dels regatistes de Làser, amb un rang d’edat que no té límit. A partir d’uns 14 o 15 anys ja hi naveguen, juntament amb els regatistes sèniors i amb els Màster, que són els que tenen més de 35 anys.
A la classe Làser Standard, la més exigent físicament hi competeixen els atletes només de categoria masculina ja que és la classe que participa als jocs olímpics com a classe individual masculina.

Campionat de Vela que afavoreix al desestacionalització del turisme

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, que ha estat present a l’inici de les primeres regates ha destacat que esdeveniments nàutics com aquest són positius, “vam apostar per allargar aquests campionats durant el mes de setembre i octubre i l’hem encertat veient el temps que fa, la qual cosa ens ajuda en el nostre objectiu d’allargar la temporada turística, ja que els regatistes no venen sols, sinó acompanyats dels seus familiars”, per afegir que “a més Roses és més coneguda a nivell de competició nàutica arreu d’Europa i el Món, altre dels objectius que teníem”.
GEN Roses, uns dels clubs de l’estat espanyol que més competicions nàutiques organitza

Josep Mª Isern no ha gosat afirmar que el GEN Roses sigui el Club Nàutic que més esdeveniments esportius nàutics organitza arreu de l’estat espanyol, “perquè no ho portem comptabilitzat, però entre els dos o tres que més organitza segur que sí”. Tot i que el Grup d’Esports Nàutics és un club petit, “les ganes i l’empenta de promocionar els esports nàutics i l’ajuda que rebem de l’Ajuntament de Roses ens permet fer moltes competicions, però sobretot, organitzar esdeveniments d’alt nivell, com europeus i mundials, que per la nostra dimensió no ens pertocaria”, ha afirmat Isern.

Està previst realitzar entre 8 i 9 regates durant cadascú dels tres dies que durarà l’Europe Cup Làser.