Ala Eddine, de l’institut Illa de Rodes de Roses, distingit pel Govern per obtenir un Excel•lent a la Selectivitat

Alumnes distingits per la Generalitat

Ala Eddine Daoudi, a la dreta, amb la seva família, ensenyant el diploma i l'obsequi obtinguts

El Govern distingeix un total 226 estudiants per aconseguir la qualificació d’Excel·lent a les Proves d’Accés a la Univeristat

Alumnes distingits per la Generalitat
Ala Eddine Daoudi, a la dreta, amb la seva família, ensenyant el diploma i l’obsequi obtinguts / Foto: Imma Carrión

Ala Eddine Daoudi és un dels 226 alumens que ahir va distingir la Generalitat de Catalunya per haver obtingut la qualificació d’Excel·lent a les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), que van tenir lloc el passat mes de juny.

La nota d’aquests estudiants en la fase general de les proves ha estat igual o superior a 9.

Concretament l’alumne rosinc va obtenir una qualificació general de 9,05, el que va suposar que ahir, a l’igual que la resta de estudiants distingits, anés a recollir el guardó, un diploma i un petit obsequi, al Palau de Congressos de Catalunya, “estic molt content i orgullós de haver rebut aquesta distinció, perquè vol dir que valoren l’esforç que has realitzat durant els darrers dos anys” ha manifestat Ala Eddine a viladeroses.cat. “A més, diu el jove rosinc, aquesta distinció és una manera de valorar i apostar per la joventut”.

Daoudi ha afirmat que no va estudiar tot el que a ell li hagués agradat, ja que “un parell de setmanes abans dels exàmens em vaig trobar malament. Però bé, només es tractava de repassar el que ja havíem estudiat en el batxillerat. A les assignatures que tenia més dificultats he matxacat més amb l’ajuda dels professors”.

Ala Eddine anirà a la Universitat Autònoma de Barcelona, (UAB), ha cursar la carrera de Medicina.

A banda de l’estudiant rosinc, van ser distingits tres alumnes pertanyents a centres d’ensenyament de secundàira de la comarca de l’Alt Empordà.  Dos de Figueres, Jaume Carreras de l’institut Ramon Muntaner i Adriana Olieveres de l’institut Olivar Gran; i un tercer de l’institut Castelló d’Empúries, Yeray Hernández.

Alumnes distingits per la Generalitat
Foto de família dels alumnes distingits amb el conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell

La Generalitat va crear aquests guardons, el 2001, amb la finalitat de premiar els alumnes que havien obtingut millors resultats en les PAU. Els 8 estudiants amb les millors notes (hi ha alumnes que comparteixen la mateixa nota) han rebut, a més d’una menció especial, un val de 300 euros en material educatiu.
El Conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, durant el lliurment de les distincions va destacar que “la joventut és el futur de Catalunya. Volem una joventut com més formada millor, per això des de la política fem tot el que podem i una mica més”. Mas-Colell va encoratjar als joves assegurant que “si dediqueu moltes hores i intensitat a l’estudi i al treball teniu el futur completament obert per molt que no sapiguem com serà. Catalunya us estarà agraïda perquè necessitem gent molt preparada”.

Perfil dels guardonats

Pel que fa als estudiants, 113 dels 226 guardonats procedeixen de centres públics, i 113 de centres privats. Dels 226, 138 són noies i 88 són nois. I pel que fa a la seva procedència, la majoria d’estudiants pertanyen a les comarques de Barcelona. La resta de guardonats es distribueixen entre 28 comarques i 49 centres tenen més d’un distingit. Dels 8 primers estudiants (7 noies i 1 noi), amb notes iguals o superior a 9.6, cinc pertanyen a centres públics i tres a centres concertats/privats.

Distribució territorial dels distingits i distingides:

Barcelona ciutat Barcelona comarques Girona Lleida Tarragona
Alumnes 74 93 23 13 23
Percentatge 32,74% 41,15% 10,17% 5,75% 10,17%

La distribució per comarques en funció del domicili de l’alumne és la següent:

Alt Camp 4 Garrotxa 2
Alt Empordà 4 Gironès 8
Alt Penedès 1 Maresme 16
Anoia 1 Montsià 1
Bages 6 Osona 5
Baix Camp 4 Pallars Jussà 1
Baix Ebre 2 Pla de l’Estany 1
Baix Empordà 2 Pla d’Urgell 1
Baix Llobregat 16 Segrià 7
Baix Penedès 1 Selva 6
Barcelonès 80 Tarragonès 10
Berguedà 1 Urgell 2
Conca de Barberà 1 Vallès Occidental 23
Garraf 7 Vallès Oriental 11
Garrigues 2 TOTAL 226