Suquet de peix de Rose

Alberto del Puerto i Itaca Band tanquen els concerts de molta, molta qualitat de les Barraques de Roses

Festa Major de Roses
Les Barraques de Roses van viure un gran afluència de públic durant tots els dies

AdP i Itaca Band van posar la cirereta a la qualitat musical d’enguany de les Barraques de la Festa Major de Roses

Festa Major de Roses
D’esquerra a dreta: Adrià Hereu, Jhon Herrera, Alberto del Puerto i Ismael Teran, al finalitzar el concert a les Barraques

Per segon any consecutiu i la primer vegada en solitari, després de formar part l’any passat del grup Planeta 13, va actuar el rosinc Alberto del Puerto a les Barraques de Roses. Ell va ser l’encarregat d’encetar la darrera nit de concerts al recinte firal de l’antic càmping Bahia, demostrant la seva qualitat com a cantant i compositor, així com la dels músics que l’acompanyen, Ismael Teran al baix, John Herrera a la guitarra i Adrià Hereu a la bateria. Tots quatre tenen una complicitat entre ells bestial que redunda en benefici de la qualitat musical dels concerts que ofereix AdP arreu Catalunya.

El públic rosinc, el seu públic i fidel seguidor del jove cantant nascut a Roses va ser testimoni de la comunió, del feeling que tenen els músic quan, per exemple, Alberto del Puerto va decidir que toquessin només un tema instrumental “perquè la gent pugui sentit els bons músics que són”, va dir després de l’actuació Alberto, el qual, tot i que és l’autor i compositor de la vintena de temes que van interpretar del seu disc ‘Sigo Soñando més els composats amb posterioritat com ‘Soldado de Marfil’, ‘Lo que sea de ti’ o ‘Lejano Horizonte’ va voler que cadascun dels músics tinguessin el seu protagonisme. Així va animar a cantar al també rosinc i bateria Hereu un tema “que el fa superbé” .

Tot plegat va redundar en un concert de molts quirats de qualitat musical.

Itaca Band, molta festa acompanyada de ritmes de ska, reggae, salsa i punk

Festa Major de Roses
Itaca Band durant el concert de les Barraques de Roses amb el cantant Alberto García i, en primer terme, el baixista Quel Sangüesa

I tot seguit d’Alberto del Puerto van pujar a l’escenari els grup barceloní d’Itaca Band, “la meitat som de Barcelona i l’altre meitat de Montaca i Reixac” va explicar Miquel Quel Sangüesa, el baix del grup. Una formació que es va crear ara fa 7 anys “quan en teníem 15”, tot i que va començar de manera seriosa fa cinc anys.

Alberto García com a cantant, Carlos Márques al trombó, Pere Mercader als teclats, Francesc Cruz a la guitarra, Pol G. Verbón a la bateria, Ulisses Cerdó a la trompeta i el baixista Quel, es van fer des de les primeres notes musicals amb el públic rosinc, que de seguida va conectar amb la proposta i complicitat musical que oferien els músics de Barcelona uns, de Montcada i Reixac els altres.

Itaca Band va ser el grup encarregat de cloure els concerts del recinte firal de l’antic càmping Bahia que, juntament amb Alberto del Puerto, van oferir als assistents una de les millors cinc nits musicals que s’han celebrat aquesta setmana a les Barraques amb motiu de la Festa Major de Roses.