Alberto del Puerto ofereix un gran concert acústic al Si Us Plau de Roses

Alberto del Puerto

Alberto del Puerto durant la seva actuació al Si Us Plau de Roses

El jove cantant rosinc, Alberto del Puerto, es guanya als assistents del local rosinc amb les cançons del seu primer treball, ‘Sigo Soñando’

Alberto del Puerto
Alberto del Puerto durant la seva actuació al Si Us Plau de Roses

Alberto del Puerto ha començat a caminar pel món de la música. De fet ja ho va fer el passat 23 de novembre al Teatre Municipal de Roses amb la presentació de ‘Sigo Soñando’, el seu primer treball discogràfic. Una presentació en la que va comptar amb grans professionals, com Xavi Pérez, el seu mentor i productor de grans estrelles de la música, com Antonio Orozco, entre d’altres.
Però, dissabte, va ser ell, i només ell, acompanyat amb la guitarra d’Eugenio Carrasco, el que es va posar cara a cara amb el públic en un concert de petit format, un concert acústic, on la distància entre l’artista i el públic desapareix.
I Alberto del Puerto, AdP, va tornar a mostrar tot el seu talent, tant a la interpretació del temes del seu disc com en les versions que va  cantar en tribut als artistes que han estat referència per a ell des de ben petit, com El Último de la Fila, Antonio Vega, Joaquín Sabina i Los Secretos i, ara de més gran, Fito y Los Fitipaldis i Antonio Orozco.

AdP va iniciar el concert amb el tema que dóna títol al seu primer disc ‘Sigo Soñando’ per continuar amb la línia argumental del dia de la seva presentació en societat com cantant en solitari, tot i que en aquest acústic va interpretar mitja dotzena de temes més.

Alberto del Puerto
Alberto del Puerto dirigint-se al públic

A la segona part del concert, després d’un descans de 10 minuts, va ser quan Alberto va oferir, de manera simultània, dos regals als assistents al concert. El primer, la interpretació d’un nou tema composat per ell ‘Lo que sea de ti’, i tot seguit va ser quan va decidir dedicar ‘Aprendí’ “a una persona que va passar una època molt dura de la seva vida, i la va passar en un hospital”, a la seva cosina Alba, que va patir un càncer de leucèmia.
‘Aprendí’ un nou tema del jove rosinc que no estava en el programa del concert i que el seu mateix equip de producció desconeixia que l’interpretaria. Va esdevenir tota una sorpresa.

I va ser en aquesta segona part del concert que AdP va ser l’Alberto del Puerto del dia de la seva presentació al teatre. Va ser quan es va mostrar natural, decidit i dominant totalment del concert. Fins i tot va interactuar amb el públic, el qual va animar a cantar amb ell la versió ‘De pedacitos de ti’ d’Antonio Orozco.
A la  primera part, el fet de tenir al públic a sobre, a la dreta,  a l’esquerra, al front, per a tot arreu, potser el va intimidar un xic, a diferència del Teatre de Roses, que a dalt de l’escenari, abrigallat amb músics de primer nivell va dominar l’espectacle des d’un primer moment.

Tot i això, la qualitat musical del jove cantant rosinc va quedar palesa des de les primeres estrofes que va interpretar, embutxacant-se a un públic que va assistir al Si Us Plau sabent que gaudiria d’una gran vetllada musical, com així va ser.

A Alberto del Puerto li van ensenyar el camí de la música el passat 23 de novembre, i dissabte va donar el primer pas d’aquest camí.