Àlex Nogué inaugura a Ca l’Anita l’exposició ‘Un tren en pot amagar un altre’

Àlex Nogué exposa a Ca l’Anita
Una de les imatges de l'exposició ‘Un tren en pot amagar un altre’

La mostra forma part del cicle Exposicions viatgeres, que organitza la Diputació de Girona per acostar l’art i la cultura a la ciutadania

Àlex Nogué exposa a Ca l’Anita
Una de les imatges de l’exposició ‘Un tren en pot amagar un altre’

Sota el títol ‘Un tren en pot amagar un altre’, Àlex Nogué inaugurarà, demà dissabte a Ca l’Anita, a les 8 del vespre, l’exposició ‘Un tren en pot amagar un altre’. A Roses, l’artista presentarà un total de 48 imatges les 90 que aplega aquest mostra, que forma part del cicle Exposicions viatgeres, que organitza la Diputació de Girona per acostar l’art i la cultura a la ciutadania, promoure la creació artística i potenciar sinergies i lligams de col·laboració entre els diferents professionals i especialistes de l’art a tot el territori gironí.

Per al títol d’aquesta exposició, Nogué ha agafat el rètol que hi ha a les estacions de tren a rança, Un train peut en cacher un autre, per explicar que una imatge pot contenir més del que veiem, per reflexionar sobre la manera com percebem les imatges.

Segons Nogué, “els milers d’imatges que envaeixen la vida quotidiana ens han fet desenvolupar una gran habilitat per identificar-ne ràpidament el significat immediat, però han comportat la pèrdua de la capacitat d’embadalir-nos i de reconstruir-les des de l’experiència perceptiva de cada persona”.

En aquest cas, a “Un tren en pot amagar un altre”, Àlex Nogué planteja aquesta reflexió a través de 48 imatges del paisatge de la Vall d’en Bas, en les quals l’artista ha intervingut amb pintura i collage: la mostra inclou les instal·lacions Blanc i negre, de 8 metres de llarg, que visualitza com una imatge n’amaga una altra i la primera tramet la llum a la imatge amagada, i Sense títol, que es pot visitar només demanant l’accés al cuidador de l’exposició i que posa l’èmfasi en la percepció individual com a nucli de la comunicació artística.

La proposta expositiva de Nogué parteix d’una de les seves principals constants: el compromís de l’artista amb la societat i la necessitat que aquest ofereixi imatges que ajudin a obrir la ment i el cor de l’espectador, imatges amb missatge que ajudin a entendre quin lloc ocupem al món.

L’artista convida l’espectador a apoderar-se novament de la seva mirada; a rescatar l’enigma que tenen les imatges; a redescobrir-les i a reconèixer-s’hi. En definitiva, a experimentar un exercici visual que el porti de nou a l’essència de l’emoció estètica.

L’exposició es podrà a visitar a Ca l’Anita fins al 20 de maig, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 h.