Inici Actualitat Àlex Nogué presenta a Ca l’Anita Roses una exposició d’imatges que amaguen...

Àlex Nogué presenta a Ca l’Anita Roses una exposició d’imatges que amaguen una altra imatge

Àlex Nogué amb dues de les seve obres on una palmera amaga una altra palmera

‘Un tren en pot amagar un altre’, es composa de 48 fotografies, més tres pintures de gran format en les que l’artista Àlex Nogué convida a descobrir quina imatge amaga a una altra imatge

Àlex Nogué amb dues de les seve obres on una palmera amaga una altra palmera

El significat de la paraula imatge, imago en llatí, és la representació d’alguna cosa, però per altre part és l’ocultació d’una altra cosa. I a l’Antigua Grècia, també els romans, als morts se’ls posava un màscara mortuòria, que també s’anomenava imago, que representava al difunt i al mateix temps l’ocultava. “I això és el que passa a la nostra vida quotidiana, totes les imatges n’amaguen un altra” va afirmar l’artista Àlex Nogué després de fer la definició anterior sobre el concepte imatge, durant la presentació de la seva obra, ‘Un tren en pot amagar un altre’, que va inaugurar el passat dissabte a l’equipament cultural de Ca l’Anita.

Nogué va explicar als assistents que “en les primeres fraccions de segon que passen quan mirem una imatge, abans de percebre, de raonar i d’entendre que hi ha, mirem si sembla a alguna imatge que tenim guardada a la nostra memòria visual, per després passar a entendre el que vèiem, i aquesta exposició  no és res més que fer un exercici de laboratori utilitzant els mitjans del pintor per mirar, dins el moment inicial de la percepció, quina és la imatge que per mi amagava aquella altra imatge”.

I d’aquestes imatges, que amaguen un altra imatge, hi ha 48 d’un total de 90 de l’obra d’Àlex Nogué que per qüestions d’espai no hi són totes a Ca l’Anita, a través de les quals l’artista convida l’espectador a apoderar-se novament de la seva mirada; a rescatar l’enigma que tenen les imatges; a redescobrir-les i a reconèixer-s’hi.
En definitiva, Nogué convida a experimentar dins un exercici visual per descobrir quina imatge a amaga a quina.

‘Un tren en pot amagar un altre’ forma part del cicle Exposicions viatgeres, que organitza la Diputació de Girona per acostar l’art i la cultura a la ciutadania

L’exposició es podrà a visitar a Ca l’Anita fins al 20 de maig, de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 17 a 20 h, i dissabtes, diumenges i festius de 12 a 14 i de 17 a 20 h.

Exit mobile version