Alfabetització digital a la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries

Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries
Els cursos s'imparteixen a la seu de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries els dilluns i dijous de 10 a 12 hores

Cursos, tallers i acompanyament digital ofereix la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries durant tot l’any subvencionats per DipSalut

La Creu Roja desenvolupa al llarg de l’any un projecte de l’alfabetització digital.
Dins d’aquest projecte imparteix quatre cursos anuals, amb periodicitat trimestral, d’una durada de 30 h, dividits en mòduls de 10 hores, “i en els que s’ensenya als participants saber utilitzar les aplicacions al telèfon mòbil per saber, per exemple, com trobar feina, saber fer tràmits digitals en l’àmbit laboral i social, entre d’altres temes, com la recerca d’habitatge, a més de donar a conèixer com funciones les xarxes socials o el correu electrònic”,  ha afirmat el el tècnic responsable dels cursos, Miquel Fernández.

Aquest cursos estant dirigits, principalment “a col·lectius o persones que tenen un nivell molt baix de competències digitals”, ha assenyalat Fernández. Persones que venen derivades, principalment, de Serveis Socials o de Promoció Econòmica de l’Ajuntament, d’entitats socials de Roses, així com d’altres projectes, com el d’Ocupació, que també desenvolupa la Creu Roja, “perquè en millorar les seves competències TIC -Tecnologies de la Informació i la Comunicació- tenen més possibilitats de trobar feina”, ha indicat en Miquel.

Tallers d’Alfabetització Digital

A banda dels cursos de 30 hores, a la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries també s’imparteixen tallers puntuals d’Alfabetització Digital d’entre 2 i 6 hores. “Per exemple, si en un grup hi ha persones que tenen una especial dificultat per trobar feina de manera digital, organitzem un taller específic”, ha explicat el tècnic de la Creu Roja.

Acompanyament digital

Entre els alumnes d’aquests cursos o persones que es dirigeixen a la seu de la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries sorgeixen necessitats puntuals i urgents al llarg de tot l’any que s’han de resoldre de manera immediata, “com és el cas de fer un tràmit amb l’administració, llavors acompanyem a la persona a resoldre’l sempre des de la vessant pedagògica, és a dir, no li fem nosaltres el tràmit, sinó que l’ensenyem com ho ha de fer per a que en una ocasió posterior ja no necessiti dependre de ningú per realitzar-lo”, ha assenyalat Miquel Fernández.

Dia i horaris dels cursos i inscripcions

Els cursos d’Alfabetització Digital s’imparteixen els dilluns i dijous de 10 a 12 hores. Els interessats en fer un curs d’Alfabetització Digital es pot dirigir a la seu de la Creu Roja de Roses (Ctra. de les Arenes, 10) o bé trucar al telèfon 972 25 68 28 per concertar una entrevista amb en Miquel Fernández, del tot necessària per a que el tècnic sàpiga del nivell que es té i derivar-lo amb el grup d’alumnes més adient.

Cal destacar que aquest projecte d’Alfabetització Digital que porta a terme la Creu Roja Roses-Castelló d’Empúries està subvencionat per DipSalut.