Alfred Sendra compleix 100 anys a Roses ple de vitalitat i salut

Alfred Sendra

El centenari Alfred Sendra acompanyat de Josep Marés, Montse Mndan i Esther Bonaterra en l'acte d'homenatge pel seu 100 aniversari

Alfred Sendra va rebre ahir de mans de l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, la  Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya

Alfred Sendra
El centenari Alfred Sendra acompanyat de Josep Marés, Montse Mndan i Esther Bonaterra en l’acte d’homenatge pel seu 100 aniversari

 

Alfred Sendra Martínez va néixer el 27 de juny de 1919 a Oliva, un poble situat a  72 km de València i a 104 km d’Alacant.

I Oliva, com diu l’Alfred “és un poble com el de Roses, de platja, amb molts estiuejants”. I l’Alfred que viu a la Residència Pi i Sunyer de Roses, “des de el 7 de maig de 2008, que es quan vaig arribar”, va complir ahir, 27 de juny de 1919, 100 anys.

I per celebrar aquesta efemèride centenària, el director del geriàtric rosinc, Josep Marés, va organitzar un homenatge en presència dels seus dos fills, en Josep l’Alfred, i els seus quatre nets, en David, en Pau, la Cristina i en Marc.

Un homenatge que va comptar també amb l’assistència de l’alcaldessa de Roses Montse Mindan i la regidora de Benestar Social, Esther Bonaterra, amb finalitat de fer-li entrega de la Medalla Centenària de la Generalitat de Catalunya.
I la Medalla de la Generalitat, lliurada per Montse Mindan, només va ser el primer regal que va rebre l’Alfred Sendra, ja que tot seguit, Bonaterra, li va fer entrega d’un ram de flors, el director de la Residència Pî i Sunyer una placa commemorativa dels seus 100 anys, i de part de les treballadores del geriàtric diversos regals, entre d’ells, un bolígraf, perquè l’Alfred, a la seva edat, té com una de les seves aficions escriure poesia.

Alfred Sendra Martínez té 100 anys plens de vitalitat i no mancats de salut, “no té res, ni sucre, ni colesterol, ni hipertensió, només li falla la vista, ja que necessita molta graduació”, va dir una de les seves nores.
Va volem confirmar aquest estat bon de salut de l’Alfred, i la seva resposta va ser: “vols que et digui la veritat?, si estic al sol i el meu cos agafa calor… Ja m’entens!”. Resposta que en sentir-la la seva nora li va dir “jo no vull tenir un altre cunyat!”.

A bon entenedor amb poques paraules basta…

Medalla Centenària

La Medalla Centenària és una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família. Es tracta d’una medalla gravada amb el nom i l’any de naixement commemorativa del centenari. A aquest reconeixement institucional poden accedir-hi totes les persones residents a Catalunya que compleixin els requisits i realitzin la sol·licitud corresponent.