Alguna cosa està passant, per fi, a Ca l’Anita de Roses

Ca l'Anita-Estanc de la Punta

Treballs de remodelació a la que serà la futura Sala d'Exposicions de Ca l'Anita

S’inicia l’adequació de la planta baixa com a sala d’exposicions del que s’anomena a partir d’ara ‘l’Estanc de la Punta’ de Roses

Ca l'Anita-Estanc de la Punta
Treballs d’adequació de  la futura Sala d’Exposicions de Ca l’Anita-Estanc de la Punta

Els treballs d’adequació de la planta baixa de l’edifici municipal de l’Estanc de la Punta-Ca l’Anita, situat a la plaça Sant Pere de Roses, ja estan en marxa.

Les obres, que tenen un cost de 36.819 € i una durada aproximada de dos mesos, permetran dotar el centre neuràlgic de la població d’un espai expositiu obert a la ciutadania.

Les obres que s’estan realitzan consisteixen en l’enderroc i desmuntatge de tota la compartimentació existent a la planta baixa de l’edifici, ocupada fins ara per un vestíbul-recepció, despatxos i un magatzem. D’aquesta manera, s’aconseguirà un espai diàfan i obert d’uns 125 m2, obertura que també es potenciarà amb la substitució del vidre fix existent actualment a l’accés d’entrada, per un nou sistema de fusteria replegable que permetrà connectar l’espai amb el carrer i plaça adjacents.

La resta d’actuacions que s’estan realitzant són el tancament de les finestres de la planta baixa,  la pavimentació del terra i la reordenació de les instal·lacions d’acord als nous usos previstos. Es preveu que les obres finalitzin a finals d’aquest any o principis de 2014, moment en què es passarà a projectar un primer espai d’exposició, que rendirà homenatge a Anna Marès i a la història de l’Estanc de la Punta.

Amb l’execució d’aquest projecte, es dóna compliment a la voluntat dels veïns del municipi que van participar el passat any en l’enquesta proposada pel consistori sobre els usos a què destinar el nou equipament. Un 86,25% dels participants, va manifestar el seu desig perquè es compleixi la darrera voluntat de l’antiga propietària, Anna Marés, qui en el moment de la donació de l’antic immoble a l’Ajuntament, l’any 2008, va especificar que volia que la planta baixa de l’edifici es destinés a sala d’exposicions i que l’equipament s’anomenés ‘Estanc de la Punta’.