Allau de visitants a Roses durant la celebració de la Fira de la Rosa

Fira de la Rosa
Espectacle de circ 'El taller de malabars', a càrrec de Moi Jordana Cia de Circ

Visitants atrets per la festa que s’ha viscut pels carrers de Roses des de divendres tarda fins ahir diumenge festa al carrer en el marc de la Fira de la Rosa

Teatre, circ, diversió, tastets gastronòmics, música i festa al carrer és el que ha viscut Roses, des de divendres i fins ahir diumenge, durant la celebració de la Fira de la Rosa, un esdeveniment que enguany ha arribat la seva tretzena edició, deixant palès que és “un model de Fira més que consolidat. Fins i tot, aquest any hem comprovat que ha vingut gent d’altres poblacions del voltant que han vingut expressament per a la Fira de la Rosa. Per tant, ens fa estar contents que veiem que és un model que el coneixen fora del poble i l’esperen. És normal que formi part del calendari de la gent de Roses,  famílies que aprofiten per sortir amb els nens i passar un dissabte i un diumenge diferent”, ha afirmat el regidor de Promoció Econòmica, Fèlix Llorens.

Com cada any, durant la celebració de la Fira de la Rosa, Roses ha viscut un cap de setmana atapeït d’activitats lúdiques per a tots els públics que tenien com a objectiu divertir i sorprendre a vianants, petits i grans, que passejaven pels carrers de la Vila o que van anar expressament a veure l’espectable. Activitats que la majoria han tingut com a centre neuràlgic la Rambla Riera Ginjolers, la qual es va omplir en el tram on hi ha el safareig municipal de gastronomia, ja que 5 establiments de restauració: Ca La Valeria, Can Cervera, Harry’s Bar, Stop Bar, Restaurant La Blanca i Can Cairó / La Fraternal, van servir, sense presa però sense pausa tastets gastronòmics, que van ser regats pels productors de la Cervesa de Roses, la marca cervesa de producció artesanal autòctona de casa nostra, a més de vins i cava.
I un establiment que es va estrenar servint degustacions va ser el restaurant La Blanca, que va oferir “una esqueixada de bacallà amb olivada, un tataki de tonyina amb alvocat, i un salmó marinat amb anet i mantega de cítrics”, ha explicat el gerent de La Blanca, Francesc Teulé, afegint que “per acompanyar els tastets teníem cava d’en Ramon Gran Reserva, i de vins el Bufar i fer ampolles i el Bella Lola”. L’experiència va agradar tant a Francesc que ha afirmat que “si puc, la meva idea és repetir l’any vinent”.

I d’un que s’estrenava a un veterà en aquests esdeveniments gastronòmics com és en Santi Buscató, gerent de Can Cairó i La Faternal de la SUF, que com pastisseria “oferíem un pastís de formatge i les crepes de xocolata i Nutella”, i com La Fraternal “vam elaborar i servir un Frankfurt marrano, que el vam anomenar en portar bacon, crema de formatge i ceba caramel·litzada”, ha explicat Buscató, que va volgut destacar “la col·laboració, amistat i bon rotllo que hi ha entre els restauradors participants, i que ha estat molt maco viure-ho”.

“La Fira de la Rosa és una fira viva”

Durant gairebé una dècada de celebració a la Fira de la Rosa predominaven les grans mostres florals, que composava l’Associació d’Amics de les roses de Sant Feliu de Llobregat, però que amb els anys ha derivat a oferir més espectacles de carrer aprofitant que la Fira es feia coincidir amb el Corpus i de flors no hi faltaven. “La Fira de la Rosa és una fira viva, això vol dir que, potser, en uns anys tornin a tenir el seu protagonisme, com abans, les mostres florals, ja que cada any veiem el que ha tingut més èxit, el que ha tingut menys, i cada any ens anem adaptant, parlant sempre amb els restauradors, que són també protagonistes, al que la gent vol”, ha explicat Llorens, posant com a exemple “els tastets, abans es feien el migdia però la gent va deixar de vindre a aquesta hora, i a proposta dels restauradors es van passar al vespre, i ha estat un èxit, com ha quedat demostrat aquest any. I amb les flors passa el mateix, tot i que és més difícil, perquè sempre ha costat trobar gent que vulgui muntar les composicions florals i, a més, hem vist que la gent gaudia molt més dels espectacles que de les composicions florals, que també estaven molt bé, i feien molt de goig, però al final els recursos són els que són, i per tant, ens hem anat adaptant a les necessitats. Però, com deia abans, no podem descartar que el dia de demà torni a veure composicions florals”, ha conclòs el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Roses.

Les flors seran protagonistes aquest proper cap de setmana

Com esmentaven abans, durant les darreres edicions la Fira de la Roses es feia coincidir amb la celebració del Corpus, i enguany no ha pogut ser en celebrar-se aquest el proper dissabte, 19 de juny, dia en que les decoracions florals prendran tot el protagonisme a l’espai públic de Roses amb una nova edició de les tradicionals catifes florals de Corpus. Al llarg de tots el dia, les ornamentacions florals realitzades pels comerciants i associacions locals, lluiran el seu esclat de colors al llarg dels carrer Pi i Sunyer, Joan Badosa, Sant Sebastià, plaça de l’Àngel i plaça de l’Església.