Alliberades 141 tortugues mediterrànies al Paratge natural de l’Albera

Tortugues mediterrànies al Paratge natural de l'Albera
Les tortugues alliberades al Paratge natural de l'Albera

És la darrera i única població natural d’aquest rèptil a la península Ibèrica i una de les poques que queden a Europa

Tortugues mediterrànies al Paratge natural de l'Albera
Les tortugues alliberades al Paratge natural de l’Albera

Els responsables del Paratge natural de l’Albera han alliberat aquest dimarts 141 nous exemplars de tortuga mediterrània (Testudo h.hermanni) a diferents punts del massís. Amb aquesta darrera introducció, enguany s’hauran alliberat 223 exemplars que reforçaran la presència de l’espècie a la zona. Les tortugues, nascudes al Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera, al Santuari de la Mare de Déu del Camp, a Garriguella (Alt Empordà), serviran per reforçar dos nuclis de població i fer-ne augmentar la densitat.

La tortuga mediterrània manté a l’Albera la darrera i única població natural d’aquest rèptil a la península Ibèrica i una de les poques que queden a Europa. Des de fa anys, es treballa en la cria en captivitat de l’espècie per assegurar la seva conservació. Es fa des del Centre de Reproducció de Tortugues de l’Albera i el Paratge natural, sota la supervisió del Servei de Fauna i Flora, de la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural.

Per tal de recuperar la població de tortugues mediterrànies a Catalunya, els darrers anys s’han dut a terme alliberaments anuals a diversos indrets, com ara als parcs naturals del Montsant, del Delta de l’Ebre i del Garraf.